IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опра с мил жест към жителите на Хавай

15 юли 2019 08 50

Щатът се бори с огромни пожари

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През последните дни Хавайските острови се борят с огнена стихия, която накара властите да обявят извънредно положение. Доста от жителите на щата бяха евакуирани, а най-тежко засегнат е остров Мауи, където, според хората там, небето изглеждало оранжево заради бедствието.

Заради силния вятър пожарникарите изпитват трудности да потушат огъня, който е обхванал над 1000 хектара гори. За щастие, няма пострадали или загинали жители. В такъв момент, помощ е необходима от всички места и Опра Уинфри за пореден път доказа, че в труден момент трябва да се помага.

Легендарната водеща отвори частния си път, който води към ранчото ѝ, за да може евакуацията на хавайските жители да става по-бързо. Това се разбра след като самата Опра отговори на потребител в Туитър, който я моли да помогне в бедствието.

„Опра, Мауи е погълнат от огън. Моля те, отвори пътя си, за да може да се евакуираме по-бързо“, пише Джак Моусали. Веднага последва отговор от Уинфри, която заявява, че пътят е отворен от часове и властите знаят как да го използват. „Надявам се всички да сте в безопасност“, пише водещата.

Милият жест предизвика вълна от благодарности от потребители в социалната мрежа. Дори губернаторът на Хавай поздрави водещата за услугата. „Много благодаря на Опра за това, че отвори пътя си, за да помогнеш с евакуацията“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари