IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звезди, които са се пробвали в музикалния бизнес

20 юли 2019 12 00

Някои от тях са издали дори няколко албума, но музикалната им кариера бързо приключва

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много от известните личности в началото на своята кариера са пробвали няколко различни професионални сфери. Докато някои са се занимавали с тотално различни неща от шоубизнес, то други са били просто в друго амплоа. Оказва се, че доста от звездите са имали желание да се превърнат в известни певци или певици и дори издават един или два сингъла, а някои от тях дори стигат и до албуми.

Обаче музикалните среди не ги приемат добре и тези известни личности решават да пробват късмета си другаде. И явно им се получава доста добре, тъй като те бързо си изграждат име в съответната сфера и се превръщат в едни от най-разпознаваемите лица.

Вижте кои звезди е можело да пълнят стадиони и зали, за да радват феновете със своя глас.

Коби Брайънт

Бившият баскетболен играч на Лейкърс преди да стъпи на игрището, е бил част от рап група. CHEIZAW дори подписва договор със Sony. Тъй като Кобе се насочва повече към спорта, компанията се фокусира повече към играча и забравя за групата.

Снимка: Reuters

Все пак Брайънт показва на публиката своите певчески умения, когато изпява сингъла си „K.O.B.E“ на мача на звездите през 2000 г. Звездата му в музикалната сфера не блести дълго и Коби се насочва повече към баскетбола.

Линдзи Лолън

Актрисата показва завидните си музикални възможности във филми като „Шантав петък“ и „Изповедта на една малолетна актриса“ като записва песни и за двата проекта. След това се появява и албумът ѝ „Speak“, който не впечатлява критиците, но пък се изкачва до номер 4 в класацията на Билборд.

Снимка: Reuters

Вторият ѝ албум обаче не споделя същата слава и едва достига до номер 20 в класациите. Последният й сингъл е от 2008-а, когато музикалната ѝ кариера официално приключва.

Скарлет Йохансон

Йохансон успя да издаде два албума между 2008-а и 2009-а. Единият е солов, а другият е колаборация с Пийт Йорн. Дебютният ѝ албум „Anywhere I Lay My Head“ е съставен от доста кавър версии на песни на Том Уайтс, но също така има и дует с Дейвид Боуи.

Снимка: Reuters

2009-а е годината, в която музикалната ѝ кариера приключва и Йохансон се насочва повече към киното. Все пак тя продължава да пее и участва в записа за саунтрака на филма „Книга за джунглата“.

Също така се опитва да сформира група с името „Singles“, но се оказва, че вече има банда с подобно име, която завежда дело за плагиатство и така Скарлет спира с музиката.

Райън Гослинг

Красивият актьор добавя още едно секси качество към своята биография. Преди да поеме към киното, той и негов приятел сформират група, която кръщават „Dead Man's Bones“. Единственият им албум излиза през 2009-а, но критиците и феновете не са много впечатлени от него.

Снимка: Reuters

Все пак групата тръгва на турне, което отново не носи голяма музикална слава на Гослинг и другарчето му. Актьорът обаче показва своите умения във филма „Ла Ла Ленд“ и доказва, че в действителност музикалният свят е изгубил много.

Джейда Смит

Съпругата на Уил Смит също може да се похвали с кратка музикална кариера. Тя е била фронтмен на групата „Wicked Wisdom“, която успява да издаде албум през 2006-а. В началото бандата е била подлагана на много критики от феновете на метъла, като Джейда дори признава, че е получавала смъртни заплахи.

Снимка: Reuters

Всичко започва през 2005-а, когато „Wicked Wisdom“ се появяват на Ozzfest, който е годишен фестивал, организиран от Ози Озбърн и съпругата му Шарън. Джейда признава, че разбира объркването на феновете, но пък на нея ѝ доставя удоволствие да ги изненадва.

Групата тръгва на турне през 2013-а и направи няколко концерта през 2018-а, но засега няма новини дали се готви нов албум.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

киноман ( преди 4 години )
Колин фарел ми е любимец, жалко, че не е възприеман като кой знае какъв актьор и от критиката и от публиката, дори нерядко е и подценяван, а може да изгражда образи и без една дума да каже, само като се движи и със израза на лицето си!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимна ( преди 4 години )
Колин Фарел също се е пробвал в известната група Бойзон преди доста години, но за щастие не е бил приет, тъй като е много добър и универсален актьор, въпреки противоречивите мнения за него в Холивуд, че и не само, но все пак той, е едното от лицата на индустрията....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар