IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строги правила за кралските деца

28 юли 2019 05 00

От начина на обличане до забрана за пътуване заедно

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Със сигурност сте израснали в семейство, което е имало определени правила. От това да си оправяте леглото всяка сутрин до миенето на чиниите, всеки родител се опитва да възпитава детето си още от малко.

Британското кралско семейство също не се различава много от обикновените. Освен че живеят в голям дворец и са наследници на една цяла държава, членовете му също трябва да се съобразяват с няколко различни ограничения и правила.

Най-малките наследници трябва още в ранна детска възраст да научат най-важните неща, с които да се представят пред обществото. Повечето от тях дори не са известни на широката публика, но кралските деца ги знаят много добре.

Интересното е, че тези ограничения трябва да се спазват, дори когато напуснат двореца и заживеят самостоятелно. Докато някои родители поставят правила, за да предпазят децата си, то дворецът има някои много интересни забрани.

Ето какво трябва и какво не трябва да правят кралските наследници, според етикета.

Могат да приемат подаръци, но не трябва да ги задържат

Когато си член на кралското семейство, няма как да не привличаш огромно внимание. С това идват и привилегиите, и многото подаръци. Когато принц Джордж беше едва на 18 месеца, той получи седем пъти повече дарове от кралицата. Според доклад от двореца, той е успял да събере 774 подаръка само за една година.

За съжаление на малкия принц, етикетът не позволява да задържи играчките. Кралското семейство има строги правила относно това какво може да бъде оставено в двореца.

Снимка: Reuters

Според официалния им сайт, ако подаръкът е от непознат на семейството човек, могат да приемат от него само цветя, книги, които са директно подарени от автора и не са със спорна тематика. Също така са позволени малки предмети, които струват до 150 паунда.

Това правило е с цел кралското семейство да не се чувства и да не изглежда длъжно на дарителя.

Да знаят чужди езици

Макар да няма официално писано правило, че децата трябва да знаят чужд език, историята говори друго. Всеки член на кралското семейство говори поне един допълнителен език. Кралицата знае перфектно френски и се предполага, че го е научила още през детските си години.

Снимка: Reuters

Принц Уилям също знае добре френски, като той беше чут да говори езика в Квебек през 2011-а. Той също може да говори малко уелски и суахили. Брат му – принц Хари пък знае арабски и демонстрира уменията си на посещение в Дубай.

Кейт Мидълтън разкри, че принц Джордж и принцеса Шарлот са започнали да учат испански още докато са били на 2 години.

Етикет за поздравяване

Децата трябва да се научат как да се покланят правилно на кралицата преди да навършат 5 години. Те трябва да изпълняват това задължение само за монарха. „Една принцеса не се покланя на друга принцеса“, споделят кралски хроникьори.

Снимка: Reuters

Децата също така трябва да знаят и как да се държат пред медиите. Уилям беше научен на официалното помахване още преди да навърши две години и явно децата му не остават по-назад. Принцеса Шарлот стана медийна звезда със своето помахване от балкона на двореца.

Облеклото

За членовете на кралското семейство гардеробът е едно от най-важните неща. Това се отнася и за децата. Етикетът задължава момчетата да носят шорти докато навършат определена възраст. След това те преминават към официални панталони.

Снимка: Reuters

Ограничения при пътуването

Забранено е двама наследници на трона да пътуват в един и същи самолет. Причината е, че в случай на инцидент, поне единият от тях да оцелее и да поеме държавата. Принц Уилям нарушава този протокол, но преди това изрично е питал баба си – кралица Елизабет.

Снимка: Reuters

Не могат да ядат пакетирани храни

Според личния готвач на кралицата, нито едно от кралските деца не е било хранено с пакетирана храна. „Защо някои ще яде готова храна, когато на разположение имаш 20 професионални готвачи?“.

Снимка: Reuters

Той споделя, че първите ястия на принц Уилям и Хари са били пюрета от ябълки и круши, които не трябва да съдържат никакви парченца плодове. „Когато пораснат, имаш един човек, който прави пилето и друг, който прави зеленчуците и след това всичко това се смила“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари