IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ди Карпио дарява 5 млн. долара за Амазония

26 август 2019 10 20

Актьорът е силно ангажиран с опазването на околната среда

Снимка: Reuters

Пожарите в горите на Амазония продължават вече втора седмица. Бедствието унищожава "белите дробове" на Земята и много учени започнаха да се притесняват дали планетата ще може да се възстанови от трагедията. Стотици огнеборци се борят с огъня, но той продължава да се разраства. 

В социалните мрежи започнаха да се събират средства, за да се подпомогне операцията по спасяването на дърветата. Множество известни личности също изразиха притеснението си за случващото се в Амазония и призоваха към опазване на околната среда и борба с глобалното затопляне.

Един от най-ярките природозащитници - Леонардо Ди Каприо, вече действа по въпроса. Той и фондацията Earth Alliance дариха 5 млн. долара за справянето с пожарите. Освен актьорът, там в организацията участва и съпругата на починалия Стив Джобс. 

леонардо

Снимка: Reuters

Средствата ще бъдат дарени на местни общности и партньори, които се опитват да спрат бедствието с всички средства. Според сайта на организацията, повече от 72 хил пожара се случва на територията на Амазония, което е с близо 30 хил. повече от миналата година. Експерите смятат, че това се дължи на обезслесяването, свързано с отглеждане на добитък. Някои от фермерите нарочно палят горите, за да освободят място за животните си. 

леонардо

Снимка: Reuters

Фондът на Леонардо Ди Каприо е създаден през 1998 година. Досега той е събрал близо 100 млн. долара за каузи, борещи се за опазването на околната среда. Актьорът и организацияята му обединиха сили с Earh Alliance преди месец. На сайта на фондацията всеки може да дари средства за борбата с пожарите в Амазония. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

ВВЕ ( преди 4 години )
Повече богати хора трябва да вземат пример от него.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар