IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездите, които са знаели за Харви Уайнстийн, но са мълчали

19 октомври 2019 13 00

Журналистът Ронън Фароу с нови разкрития

Снимка: Reuters

През октомври 2017 година светът на Холивуд беше разтърсен от обвиненията в сексуално посегателство срещу милионера Харви Уайнстийн. Статии, появили се в The New York Times и The New Yorker казват, че жени обвиняват филмовия продуцент в тормоз, продължил повече от 30 години. Броят им постепенно започна да расте и стигна до внушителното число 80.

И до ден днешен Уайнстийн отрича всяко едно от обвиненията, но това не попречи на индустрията да го изхвърли, а киноманите и обществото да го заклеймят като престъпник. Той беше освободен от собствената си продуцентска компания, изключен от членовете на Академията и зачеркнат от света на Холивуд.

Журналистите от The New York Times и The New Yorker, разкрили скандала, спечелиха награда „Пулицър“, а скандалът даде път на още жени да застанат пред света и да обвинят други властни мъже в сексуално посегателство, тормоз и дори изнасилване. Появи се и движението #MeToo, а киноиндустрията тръгна по път на равенство и справедливост за всички.

Обвиненията на Ашли Джъд срещу Уайнстийн отхвърлени

Сега, Ронън Фароу, който беше един от двигателите на разследването издава книга, в която описва целия журналистически процес, както и разкрива нови детайли за мрежата, в която Уайнстийн сам се оплита. Книгата му „Catch and Kill“ поднася някои изненади като имената на холивудски знаменитости, които, според Фароу, са знаели за деянията на продуцента, но не казали и дума.

В Галерията вижте кои са те и ни кажете дали мислите, че журналистът казва истината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари