IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аланис Морисет, 3 деца и следродилната депресия

6 ноември 2019 10 34

Храненето е много важно, споделя певицата

Instagram

В средата на август Аланис Морисет стана майка за трети път и за известно време се изгуби от общественото пространство. Но не задълго! Наскоро тя сподели колко е щастлива с децата си, но и разкри за тежката страна на майчинството – следродилната депресия.

За да помогне на жени, които минават по същия път, певицата все по-често коментира темата в профилите си в социалните мрежи. Месец след раждането, тя сподели книгата, която ѝ е помогнала в началото – „Първите 40 дни“, която дава насоки на майката какво да прави с бебето след изписването.

Въпреки че била в следродилна депресия с първите две деца, звездата смятала, че е подготвена за периода след третото раждане... Но после изживяла същия кошмар, от който жени „не излизат“ с месеци.

Аланис Морисет стана майка за трети път

Морисет споделя все пак, че последната й следродилна депресия е била много по-лека от предните две.

„Знаех повече и се настроих да спечеля битката колкото се може по-скоро“, казва изпълнителката.

По думите на Аланис, подкрепа за майката от близки и приятели, разходки с детето на слънце и хубава храна, са нещата, които могат да помогнат на една жена да се справи по-лесно със следродилната депресия. Не срещне ли разбиране от семейството си след раждането, тя се лута между техните упреци и хаоса, случващ се в главата й. 

„Следродилната депресия е като маймуна с мачете, която си проправя път през психиката и тялото ми...“, казва още майката на трима малчугани. 

Аланис Морисет: Не се отказах за 3-то дете

Аланис Морисет неведнъж споделя снимки с най-малкото си дете и разказва за ежедневните грижи за него. Наскоро тя не учуди последователите си, като качи семеен кадър – на него е със съпруга и трите деца, като фотографът е уловил как певицата кърми най-малкото. 

Звездата акцентира върху това, че майките могат да получат първите симптоми на следродилна депресия от седмица до месец след раждането, но има и случаи, при които тя се проявява по-късно. И напомня, че не е срамно да споделиш, че имаш проблем. 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари