IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеръми Кларксън: Грета Тунберг е идиот

27 ноември 2019 16 30

Бившият водещ на Top Gear обвини екоактивистката, че е убила предаването

Снимка: Reuters

Грета Тунберг набира все по-голяма популярност както сред обществото, така и сред известните личности. В последно време много от представителите на Холивуд се обявиха в подкрепа на младата активистка и защитиха нейните идеи. Сред тях бяха актрисата Джейн Фонда, риалити звездата Ким Кардашян и дори принц Хари.

Един човек обаче не е много доволен от нещата, които Грета проповядва. Джеръми Кларксън е бивш водещ на предаването Top Gear по Би Би Си, където публиката се запознава с характеристиките на различни автомобили. Той е начело на програмата от 2002 до 2015 година.

Джеръми

Снимка: Reuters

В скорошно интервю за The Sun Кларксън изразява личното си мнение за Грета. „Тя е идиот. Да вървиш и да разправяш, че всички ще умрем, няма да оправи нещата, скъпа“, казва водещият пред изданието. Той обвинява младата активистка, че кара младите да смятат, че автомобилите са нещо зло.

„Младежите, които познавам, въобще не се интересуват от коли. Грета Тунберг уби предаванията за автомобили“, допълва той. Кларксън също така казва, че децата биват учени в училище, че колите не са полезни за природата и това ги отказва от тях.

Това не е първият път, в който водещият изразява острата си позиция срещу шведката. През октомври той описа речта на Грета пред ООН като „пълно прегряване“. Кларксън посъветва Тунберг да „млъкне и да бъде добро момиче“.

Джеръми

Снимка: Reuters

Все пак водещият изтъква, че той и колегите му взимат насериозно промените в климата и дори решили да покарат колело във Виетнам, а не да се движат с автомобили. „Не сме идиоти, знаем, че проблемът е сериозен... Въпросът е, какво да се направи с това?“.

Ким Кардашян кани Грета Тунберг на вечеря

Със сигурност критиките на Джеръми няма да спрат Грета Тунберг. Интересно ще бъде обаче дали младата активистка ще отговори по някакъв начин на водещия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари