IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домът на Кидман заплашен от пожар, дарява половин милион

7 януари 2020 10 50

Актрисата и съпругът й призоваха хората да дарят пари за Австралия

Снимка: Reuters

В седмицата на наградите „Златен глобус“ Никол Кидман има съвсем други вълнения. Звездата сподели в Instagram високата си загриженост за бедствените пожари в родината ѝ Австралия, които заплашват дори дома ѝ. И заяви, че заедно със съпруга си Кийт Ърбан ще дарят 500 000 долара на Rural Fire Services.

В Австралия от септември насам има опустошаващи пожари и няма изглед скоро да спрат. Над 12,35 млн. акра са изгорени в югоизточната част на континента и местните власти са накарали около 100 000 души да се евакуират по спешност. Огънят е взел живота на 23 човека до момента и е унищожил над 1400 домове.

Кидман и семейството ѝ не са безразлични към случилото се, още повече след като има опасност и за техния дом там.

„Нашето семейство подкрепя, мисли и се моли за всички, които са засегнати от пожарите в Австралия. Даряваме 500 000 долара на Rural Fire Services, които направиха много и продължават да се борят за овладяване на кризата“, написа звездата в мрежата и посочи сметката, на която и други могат да се включат с дарение.

Говорителят на звездата разкри, че нейният дом също е застрашен от пожара, но огънят още не е близо до него.

Кидман и Ърбан не са единствените знаменитости, които се включиха финансово в подкрепа на бедстващите в Австралия. Миналата седмица певицата Пинк също обяви, че дарява половин милион за борба с пожарите.

Меган Маркъл и принц Хари пък се възползваха от Instagram, за да изкажат моралната си подкрепа към засегнатите от бедствието.

Ръсел Кроу пък пропусна церемонията „Златен Глобус 2020“, тъй като по това време гасеше пожари в Австралия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари