IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Братът на д-р Енчев ще живее в замък в Германия

17 януари 2020 16 00

Невен Енчев вече от половин година не е в България

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Братът близнак на пластичния хирург д-р Ангел Енчев, д-р Невен Енчев, окончателно сложи край на благотворителната си кампания „Топъл обяд“. Тя даваше храна на бедни хора в продължение на пет години.

Д-р Енчев вече 6 месеца живее в Германия, а от една година реорганизира бизнеса си. Именно там здравният мениджър си купи и замък, в който ще се пренесе.

Д-р Невен Енчев е германски възпитаник. Освен че ще живее в замъка, в който сега тече ремонт, той е открил там и първото българско крило на своята пловдивска болница.

Заместник-кметът на Пловдив Илия Кирчев взе участие в последния „Топъл обяд“ и заяви, че заминаването на д-р Енчев е голяма загуба за града.

„За нас това е лоша новина, той е сред водещите предприемачи на Пловдив, мотор на икономическото развитие. Познавам доц. Енчев повече от 20 години, свидетел съм с колко воля, хъс и енергия разработи бизнеса си и успя да създаде във фирмите си повече от 600 работни места. Стремежът на градската управа е да привлича все повече такива хора, а те бягат“, коментира с огорчение зам.-кметът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари