IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво става с Меган и Хари след отказа от кралските им титли?

20 януари 2020 17 30

Все още не е ясно до кога британските данъкоплатци ще плащат за охраната им...

Снимка: БГНЕС

След Мегзит стана ясно, че херцозите на Съсекс се отказват и от кралските си титли. Хари и Меган добиха своето и кралица Елизабет Втора одобри решението им да отмени кралските им задължения. Сега двамата ще станат независими.

Бъкингамският дворец излезе с официално изявление, в което казва: „Хари и Меган вече няма да са членове на кралското семейство и не могат официално да представляват кралицата, независимо, че по-рано изразиха готовност да изпълняват дълга си пред Нейно Величество.

Така двамата вече няма да имат право да използват званието „кралски височества“. Хари и Меган планират да върнат и разхода по ремонта на имението им Фрогмор в държавния бюджет за около 2,4 милиона паунда. В същото време този дом остава на тяхно разположение, но отсега нататък Хари и Меган ще плащат самостоятелно за наема и поддръжката му.

Двамата също така няма да получават държавни средства за изпълняване на кралски задължения. Все пак Хари и Меган ще могат да взимат частни средства от принц Чарлз.
Хари повече не може да изпълнява официално военни назначения, които някога бяха част от кралските му задачи.
Двойката продължава да поддържа свои частни патрони и благотворителни проекти с благоволението на кралицата.

Също така Хари и Меган ще прекарват по-голямата част от времето си в Северна Америка. До този момент тяхната безопасност е финансирана от британските данъкоплатци. Бъкингамският дворец така и не съобщи докога те ще плащат за тяхната охрана. Новостите около двойката влизат в сила от есента на 2020 г.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари