IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паник атаки – кошмарът на Меган Трейнър

8 февруари 2020 12 00

Певицата разказа за своята терапия

БГНЕС

Меган Трейнър преминава през труден етап от живота си. 26-годишната певица, която е музикален идол за много хора, сякаш се загуби от медийното пространство. След като я обвиниха, че скоро не е изкарвала хит, самата тя реши да разкаже каква е истинската причина за отсъствието ѝ.

Изпълнителката даде откровено интервю пред списание „People“, в което разказа за паническото разстройство, което ѝ било открито още през 2017 г.

След като започнала да получава панически атаки, заради които била с повишена тревожност, Меган често ходела в спешното и молела за помощ. По-късно тя влязла в болница и скоро след това я посъветвали да отиде на терапевт, с когото да започне медикаментозно лечение.

Според Трейнър, най-големият ѝ кошмар в живота – паник атаките, които в началото не разпознала, се появили след като оперирали два пъти гласните ѝ струни. Тогава тя била обезпокоена дали отново ще може да пее и стресът ѝ дошъл в повече.

„Работех наистина много и отмених турнетата си. Казвах си, че това е всичко, което имам, че пеенето е моят живот и ако не мога повече, не мога и да работя“, разказва звездата пред изданието.

Меган Трейнър

БГНЕС

Постепенно Меган започнала да спи все по-малко през нощта или будейки се да получава паник атаки. На няколко пъти певицата връхлитала в спешното отделение с молба да прегледат гърлото ѝ, защото най-вероятно има алергична реакция. Тогава лекарите ѝ обяснили, че получава паник атаки, причинени най-вероятно от хормонален дисбаланс.

Сподели своята валентинка!

Изходът от омагьосания кръг – повече спорт и терапия

„Аз отидох на психолог, който ми даде хапчета. Посещавах специален терапевт. Започнах да спортувам повече и да ходя на акупунктура“, разказва изпълнителката, която вече не получава паник атаки и е успяла да се справи с повишената си тревожност.

Да наградиш себе си за усилията 

Меган Трейнър разказва, че в началото не можела да приеме, че има паническо разстройство и дори не искала да коментира темата със семейството си. Но лекарят ѝ се опитал да ѝ обясни, че както ползва инхалатор, за да диша и пее по-добре, така задължително трябва да пие хапчета, за да помогне на лабилната си психика. 

Освен традиционната терапия, на която певицата се подложила, психологът ѝ се опитал да ѝ въздейства емоционално чрез една от нейните песни – „Treat Myself“. В нея тя пее: „Аз работя усилено над себе си, над моето здраве и за моето щастие“. 

Специалистът я посъветвал да помисли повече за това от какво има нужда и всеки път, когато постига напредък, да се самонаграждава, защото полага много усилия. 

Подкрепата е важна 

Трейнър разкрива още, че благодарение на семейството и опита на хора, успешно справили се с паник атаките, е преодоляла проблема. По думите ѝ, подкрепата и приемането на проблема, за който мнозина не говорят, са от особено значение за лечението на болния от психично разстройство. 

Певицата е посещавала група за емоционална подкрепа, в която са били още колежките ѝ Селена Гомес и Криси Тейгън. 

В момента певицата се чувства отлично и твърди, че щом се е справила с всичко това до момента, нищо друго не може да ѝ се опре. 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари