IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бръснене без компромиси – кой не го заслужава?

16 март 2021 14 40

Снимка: ПР

Неизменната козметика, която мъжете ползват, е свързана най-вече с бръсненето. Но за разлика от дамите, които с часове обикалят дрогериите в търсене на конкретно разкрасяващо средство, мъжете влизат в първия магазин и купуват необходимия артикул. Например, ако им е свършила пяната за бръснене, рядко търсят точно определена марка и вид. Пяна ли е – значи става и толкова. Не всеки продукт обаче е подходящ за типа кожа, който имат. Понякога минава време преди да попаднат на средството, което в най-голяма степен ще отговори на техните нужди.

Бръсненето е досадна и предизвикваща дразнене процедура от мъжкия тоалет. Ако мъжът не подходи с внимание и грижа към нежната кожа на лицето, може да получи неприятно зачервяване, обрив и дори рани. В днешно време този мъжки ритуал е немислим без продуктите, които ще дезинфекцират кожата, ще затворят порите, ще успокоят и овлажнят меката тъкан. В най-общия случай това са спрей за след бръснене, лосион след бръснене и афтършейв балсам.

Качеството и безупречният стил са запазената марка на Versace. Всеки джентълмен, който поне веднъж е имал удоволствието да използва техен продукт е избран да властва и покорява с чар и финес. Ако все още не сте се срещали очи в очи с бранда, време е да поправите този пропуск и да почувствате разликата с всичко досега.

Спреят за след бръснене не се препоръчва при хора с много суха кожа на лицето. Подходящ е за такива с нормална до по-мазна кожа. В състава му влизат антисептични вещества като алкохол, екстракт от чаено дърво, хамамелис, лимонена киселина, млечна киселина и пр. Ролята му е да предотврати развитието на бактерии като дезинфекцира малките порязвания.

бръснене-пр

Лосионът за след бръснене е също с течна, но доста по-плътна консистенция, може да съдържа слаба концентрация на алкохол. Действа антисептично и не изсъхва веднага. Леко щипе, но това е заради стягането на порите и туширането на порязванията. Предотвратява развитието на бактерии и успокоява епидермиса след бръснене. Подходящо средство е за нормална, умерено суха и комбинирана кожа. Има интензивен аромат.

Афтършейв балсамът е с кремообразен вид. При него липсва натрапчива миризма. Случва се в състава да има алкохол, дозата обаче е незначителна. Функцията на балсама за след бръснене е да хидратира и омекоти кожата. Балсамите съдържат подхранващи и овлажняващи свойства, често в състава им влизат масла – кокосово, бадемово, витамин Е, витамин А, хиалуронова киселина и пр. Балсам с масло от алое или авокадо добре подхранва и овлажнява, премахва сухотата. Моменталната абсорбция осигурява чувство на облекчение и успокоение за сухата кожа. Подпомага възстановяването на естествената бариера на кожата и запълването ѝ с влага. Балсамът за след бръснене е подходящ за всякакъв тип кожа, включително чувствителна. При свръхчувствителна той може да бъде заменен с охлаждащ гел.

Честа практика е компаниите да съчетават няколко продукта за тяло в един комплект. Най-често мъжкият комплект включва парфюмна вода, душ гел и афтършейв балсам от една серия. По този начин собственикът не смесва продукти с различни ухания, а оставя впечатление за себе си с отпечатък на лукс и класа както се полага – с един, но изключително фин и стилен аромат – този на истински мъж.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари