IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво в крайна сметка иска съвременният мъж

23 юли 2010 07 37

Оказа се, че той е комбинация от стари ценности и по-съвременни схващания

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ех, тези мъже!

Направихме им какви ли не психологически анализи, проследихме тяхната промяна и си представихме какви биха били те, ако трябва да ги наречем идеали.

Както обикновено при нас, в крайна сметка се допитваме и до мнението на самите мъже, защото силно вярваме във факта, че разбирателството между двата пола е напълно възможно. 

За разкриването на ценностите на съвременния мъж помогнаха колегите от Аскмен. 

Оказа се, че съвременният мъж е комбинация от стари ценности, като дом, вярност, любов, трудолюбие, и по-съвременни схващания за ролята на двата пола в живота.

В анкетата участваха над 87 000 мъже от САЩ, Австралия, Канада и Великобритания.

Резултатите показват, че днешните мъже гледат на щастливото семейство като на най-важния символ за успех, по-важен от материални придобивки като луксозни коли и къщи.

Цели 78 процента от господата казват, че потенциалът за женитба е или "много важен" или "важен" за решението с кого да излязат. 67 процента пък мислят, че бракът е необходима институция, в която биха участвали.

Освен това 98 процента от мъжете не се чувстват неловко, ако партньорката или съпругата им печели повече от тях. Цели 64 процента твърдят, че готвят в къщи и го правят с удоволствие. Само пет процента мислят, че готвенето е женска работа.

Резултатите разкриват, че представите кои занимания са подходящи за мъжете, се променят, защото и семейният живот вече е различен.

За три четвърти от мъжете верността е най-важна и те никога не биха изменили. 31 процента държат приятелката им или съпругата им да е вярна, като това е по-важно за тях от чувството за хумор (25 процента), грижовност (24 процента, интелигентност (20 процента).

Що се отнася до романтичността, цели 78 процента от мъжете твърдят, че често са такива, като целта на по-голямата част е не перспективата за секс, а да създадат чувство за близост.

Дали и в България ценностите са същите?

КоментариКоментари

divadla ( преди 13 години )
I az ne vqrvam.Nqma nikakva promqna v mujete.Daje sa stanali.Za ni6to ne moje da im se vqrva.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
Някой ми е цъкнал минусче, явно не съм разбрана правилно или ... Мисълта ми беше, че хората, които имат афинитет към краткотрайните връзки и неангажиращия секс, едва ли имат потенциал за дълготрайна връзка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
В такъв случай едва ли имаш потенциал за дълготрайна връзка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Krokozabyl ( преди 13 години )
Същите са! Но потенциалът на мъжа и жената се разгръща с времето на една връзка. Съгласете се, че ако си падате по краткотрайни връзки без емоционален ангажимент няма как да разгърнеш потенциала си и партньорът ти е лишен от възможност да те опознае.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Breakfast@Tiffany ( преди 13 години )