IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е добре да имате връзка с по-безчувствена жена

7 ноември 2014 14 33

5 причини защо лишените от емоции жени са добра партия в живота

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има един вид жени, които имат лоша репутация, защото не са емоционални, забавни, нежни и кокетни. Те изглеждат по-сериозни, по-хладни и обрани от към реакции и често са заклеймявани като „студени кучки“.

Тези дами обаче, са всичко друго, но не и безсърдечни. В действителност, те имат задълбочена същност, могат сами да се справят с проблемите си и не обичат хората да ги виждат разстроени. Те изглеждат доста прагматични и методични и това може да стресне мъжа, но е факт, че те са идеални партньорки в живота. Ето и 5 причини защо това е така:

1. Тази жена няма да ви кара да говорите за чувствата си.

Емоционалните жени (особено свръхчувствителните) все искат любимият мъж да ги прегръща, целува, да ги глези и да демонстрира своята нежност, признателност, любов и страст към тях. Ако той не го прави, те го подлагат на кръстосан разпит, в който очакват той да обсъжда чувствата си с тях. Прагматичните жени не си губят времето с подобни разговори за радост на партньорите си.

2. Тази жена не се интересува от мнението на другите за нея.

Т. нар. „студени кучки“ не чувстват необходимост да търсят вниманието на мъжа до себе си, за да се почувстват по-добре или по-желани. Тяхното настроение рядко зависи от отношението на другите хора към тях, именно защото те са непукисти. Те реагират доста по-рационално и мъдро и не се тормозят за глупости. Те са достатъчно уверени в себе си, за да не се разстройват от чуждото мнение за личността им.

3. Тази жена не се нуждае от помощ и успокоение.

Действията на този тип жени са продиктувани от разума им, а не от чувствата и емоционалните им реакции. Именно за това те трудно могат да бъдат наистина уязвими или зависими от другите. Тези жени не хленчат, не плачат, не се оплакват и не се чувстват по-специални, което е добре, защото те не натоварват близките си със своите проблеми.

4. Тези жени все пак са способни на дълбока обич.

Макар и да не обичат да показват чувствата си, този тип жени са склонни да обожават най-тесния си кръг от близки хора. Те понякога изглеждат асоциални, но това е просто защото се чувстват неловко, когато си взаимодействат с други хора. Обикновено те са силно привързани към половинките си, те са страстни любовници, предани приятелки и истинска опора за членовете на семейството си.

5. Тези жени не се подават на стреса.

Това е така, защото те анализират ситуацията и не се оставят емоционалните реакции към различните трудности в живота да управляват поведението им. Те са силни жени и успяват да се справят с всяко предизвикателство по пътя си без излишна драма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Стефан Колев ( преди 9 години )
Моята годеница е почти 95% от гореописания характер и особеност на този тип жени и аз съм особено доволен и щастлив със нея!!!....Тя е зодия Козирог.....аз съм Телец.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
Daaa vsashtnost komentarite kakto vinagi sa po dobri ot statiqta:-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Няма такава жена !! ( преди 9 години )
Да , точно такива жени няма .... Може да не хленчат и да не харесват показността пред други хора , защото стават уязвими .Но пък очакват от партньора си да е възпитан и да се отнася с уважение към тях. Но стресът не прощава ни никого .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Pufpaf ( преди 9 години )
До Blue: Писането на статии е бизнес и при положение, че то за всичко е писано и писано и нали трябва да се пишат и нови неща и за това се появяват и такива странни писаници и не мъжете не знаят какво иска, не че няма такива !Аз мога да говоря само за себе си, точно такива жени "студени ***" са ми в графата отблъскващи жени, но пък те много добре могат да си паснат със някое коравосърдечно *** и да са щастливи заедно. Даже е много хубаво, че има такива жени, защото има и много мъже които не обичат нежностите. Аз обаче не мога без да си гушкам жената, да си я целувам и да и казвам някои неща и да виждам колко е щастлива от това и не мога да си представя да съм с някоя студена жена, която да не обича тези нежности. Е каква ще е тази любов и щастие ако не може да си гушнеш любимата жена.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 9 години )
Абе то тези мъже и те не знаят какво искат! :D Хем да е чувствена, хем пък да е безчувствена и да не показва чувствата. Хем да им обръща внимание, хем да не ги занимава с разговори. Хем да показва, че е нежна, женствена и има нужда от тях, хем пък да не ги занимава с проблемите си и да е самостоятелна...то нито така - нито иначе. :D Дали има един мъж изобщо, който знае какво иска? :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
elica1204 ( преди 9 години )
Ала че глупости !!! Една жена или е емоционална и чувствителна, или е студена и пресметлива. Добре е ако има баланс, но да възхваляваш безчувствени жени, защото щели да те занимават по-малко с проблемите ти, не е оправдано... освен, ако и партньорът е студен и безчувствен...И явно авторите забравят една подробност -секса... Да го правиш с някоя студенокръвна и затова безоргазмена натура не е емоция, която привлича *разбирачите* в секса ! Студенокръвните освен това са сметкаджии и не се трогват от нищо, всичко трябва да работи в тяхна полза, ако не ... чао! Така, че, няма нищо по-добро от сърдечна, емоционална, чувствена връзка, и не е чак толкова страшно да ти се оплачат и да потърсят помощ, все се намира някакво решение ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Жените, описани в статията, просто прикриват чувствата си. Това е защитно поведение. Те не са чувствителни към чуждите, а само към своите болки. Защото няма емпатия, а само комплекси. Мъже, харесвайте ***, защото няма да ви натоварват често с глезотии от рода на гушкането, а само ще се опитват да ви командват, за да задоволят нуждата си от власт, което е признак за един от многото им комплекси. Любовта е чувство. И няма как безчувствен човек да изпитва любов, нали?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Nqma takva jeni....ili se pravqt na po koravi otkolkoto sa ili sa maje v jenksi oblik.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар