IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За мъже: Как да третираме пъпки?

2 юни 2016 14 50

Сдобийте се с перфектна кожа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Обикновено козметичната индустрия е доста по-насочена към женската половина от човечеството.

Разбира се, разнообразието от продукти за мъже никак не е малко и определено те са съобразени с всякакъв тип нужди и изисквания.

Когато става въпрос за кожа, почти безсмислено е деленето на полове, тъй като и за двата пола се изискват определен тип грижи.

По тази причина и мъжете и жените имат сравнително едни и същи проблеми, водещ от които са пъпките.

Проблемът е, че определящо за появата им не е само типът кожа, който имате, а и начина, по който я третирате. Все пак честото бръснене със сигурност не е малък стрес.

За да ви помогнем в борбата с нежеланата поява на пъпки, представяме няколко съвета, с които да ги предотвратите.

1. Мийте лицето

Ако миете лицето си два до три пъти, това ще помогне да енергизирате кожата и да премахнете натрупаната през деня мръсотия. Имайте предвид, че и с това не трябва да се прекалява. Използвайте регулярно мъжка пяна за почистване и никога обикновен сапун. Продуктите с натурални съставки са нежни към кожата и много ефективни за справяне с пъпки или просто като превантивна мярка.

2. Хидратирайте

Най-добрият начин да предпазите лицето от нежелани пъпки и да осигурите мекота на кожата е да се хидратирате. Пийте поне по два литра вода абсолютно всеки ден. Това ще помогне да прочиствате организма от токсините и да добиете красива и блестяща кожа.

3. Не пипай там!

Не пипайте пъпките и със сигурност никога не се опитвайте да ги изстискате. Единственото, което ще постигнете с такава практика, е увеличаване на периода на заздравяване и евентуално образуване на белези.

4. Бръснене

Ако се бръснете всеки ден, то поне се опитайте да използвате качествена козметика и добри бръсначки. Задължително започнете процедурата с предварително нанасяне на топла сапунена вода и чак след това започнете с пяната за бръснене – по този начин ще омекотите косъмчетата и ще ви бъде по-лесно и безболезнено.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари