IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За мъже: 3 съвета за красива коса

13 юни 2016 14 45

Прическата е важна и за двата пола

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако си мислите, че прическата не е важна за мъжете, много се лъжете. Много отдавна и за щастие, не са модерни подстригванията с машинка първи номер.

Модната индустрия смело наложи дългите коси и дори аксесоарите по тях, които преминаха в игра с асиметрични дължини и нестандартни оформяния.

И тъй като косата, независимо дали при мъж или при жена, има нужда от грижи, днес обръщаме внимание на силните половинки.

За да избегнете лошите дни за прическата, трябва само да следвате три много прости правила, които ще променят всичко.

Ето кои са те:

1. Мийте косата редовно

Дните, в които косата не изглежда особено добре, могат да бъдат избегнати с едно много просто нещо – къпането. Изберете шампоан и балсам в зависимост от типа коса, който имате. Ако сте със суха, избягвайте миенето всеки ден, тъй като ще отмиете и естествените масла от скалпа. Друго важно е да хидратирате редовно – нещо, което лесно ще постигнете с балсам.

2. По-леко с кърпата

Мъжете имат лошия навик да търкат постоянно косата си с твърда хавлиена кърпа след като излязат от банята. Не правете това, защото увреждате косата. Вместо това, разтърсете водата от косата и нежно попийте в посоката, в която расте косъмът. Най-накрая, леко потъркайте с кърпа. Може да ви отнеме повече време, но по този начин ще улесните и разресването.

3. Подстригвайте редовно

Редовното посещение при фризьор и подстригването помагат за избягване на дни, в които косата не изглежда добре. По този начин ще премахнете заплетените краища и стърчащите косъмчета. Дори и да се опитвате да пуснете коса, пак трябва да подстригвате. Най-добре е да го правите веднъж на 4 или 5 седмици.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари