IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еректилната дисфункция предупреждава за инфаркт

28 октомври 2016 05 00

70% вероятност за преждевременна смърт, ако „самолетът“ е приземен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Меките неща са наистина лоша новина за вашия сексуален живот. Нещо повече – според изследване на Университета в Мисисипи, мъжете с еректилна дисфункция са в 70-процентна опасност от преждевременна смърт.

„Лошото здраве на кардиоваскуларната система е най-честата причина за ранната смъртност при мъжете“, смята проф. д-р Тобаяс Кехлер, експерт-уролог в Университета по медицина в Илинойс.

Според него еректилната дисфункция би могла да бъде ранен знак, че трябва да вземем спешни мерки за сърцето си.

„Много от мъжете, които са ни напуснали внезапно, са неглижирали проблемите с кардиоваскуларната си система“, предупреждава проф. д-р Кехлер. – „Ако искаме да сме здрави, трябва да ходим на прегледи“.

Кръвоносните съдове, които снабдяват с кръв мъжкото достойнство, са с дебелина един-два милиметра, поради което те много лесно се запушват.

„Ако в тях започне да се наслоява плака, поради лоша диета, заседнал начин на живот, пушене или лоши гени, резултатът е еректилна дисфункция“, казва медикът. Запушването на съдовете, захранващи пениса, е първият знак, че сърдечносъдовата ви система е в опасност.

Оказва се, че когато трупането на плака в съдовете стане тенденциозно и мъжете не правят нищо по въпроса, тя засяга и по-големите артерии, като тези, по които циркулира кръв към сърцето.

„Запушването на артерии причинява инфаркт или мигновена смърт“, алармира проф. д-р Кехлер.

Урологът е категоричен – ако еректилната дисфункция не е причинена от психическа травма или друг медицински проблем, трябва незабавно да се консултираме със специалист.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари