IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжка мода: Как се постига визия от класа?

28 октомври 2016 11 00

Изкусните дрехи са едно на ръка, важен е детайлът

Снимка: nation.com

Снимка: nation.com

Не е грешно да се влияем от последните модни тенденции, само че дрехата не е достатъчна, за да направите добро впечатление. Тя е като мазилката във всекидневната ви. Важно е какви картини ще закачите на нея, защото в противен случай хората около вас ще съзерцават просто една структура, облечена в цветна тапицерия.

Сред мъжкото съсловие битува усещането, че аксесоарите, подходящи за облеклото на силния пол, или са твърде малко, или са някак префърцунени. Нищо такова. Те са безброй, остава само да откриете правилния за себе си. Дали акцентът ви ще бъде по-класически или по-екстравагантен, зависи само от вкуса ви. За грешките с аксесоарите, малко по-долу в статията.

Нещо сезонно

За декорация, пък и в борбата със есенно-зимните ветрове, мъжете имаме богат асортимент от естетически красиви решения – шапка (каскет, цилиндър, бомбе), а другият вариант, ако сте например запалени по рок музиката, уместно е да сложите кърпа.

Покриването на горната част от главата може да скрие някои несъвършенства. Шапката придава на лицето ви съвсем друг характер, не се двоумете по въпроса. Нека видим какво още предлагат мъжките аксесоари.

Анатомичната структура на представителите на силния пол е такава, че всяка извивка трябва да бъде добре очертана – изглежда добре, секси е, привлича дамите. Някои от нас обаче не са прекарвали часове наред във залата, оформяйки здрав врат и широки рамене. За да преместите погледите на околните от неразвитата си мускулатура, можете да се възползвате от богатия асортимент мъжки шалове, който пазарът предлага. Изберете цвят, който да контрастира на облеклото ви.

Как мъжете без да искат превръщат визията си в карикатура?

Акцентът неслучайно носи такава дефиниция – той привлича вниманието. Изборът на неподходяща отправна точка превръща и най-прекрасния моден продукт в истинско недоразумение.

Чорапите...

Снимка: Men’s Health

Май има два типа господа – едните имат безброй чорапи в чекмеджето си и всичките различни, другите пък откровено се забавляват, събирайки единиците в чифтове.

За да постигнете перфектна визия, трябва да знаете едно – чорапът е повече от важен.

Недопустимо е от естетическа гледна точка да сложите грешен цвят върху например кафявата си обувка. За нея опциите са – кафяв или бял чорап. Цялостната визия предполага вие да изберете съответен десен – изчистен или не. Ако например панталонът е черен, преди обувката задължително трябва да сложите кафяв. За бял панталон върви бял чорап, за червен – кафяв, за дънки – сини лодки.

Копчета, но за ръкавели

Снимка: Men’s Health

Ако сте почитател на по-изискания привкус към облеклото си, то ризите с класически ръкавели са за вас. Така наречените бутонели (копчета за ръкавели) придават един много дискретен аристократичен облик на цялостния ви вид. Това е истинската класа. Бутонелите са сред малкото метални бижута, подходящи за мъжа. Те трябва да се връзват стилово с пръстена или часовника ви, ако носите такъв.

А в средата на визията – колан

Снимка: Men’s Health

Докато завършекът на всяка визия се намира в косата, за средата отговаря кожената ивица. На българския пазар съществуват всевъзможни вариации за маниашки или класически катарами. Ако нямате грам желание за ръкавели, шалове, шапки или еднакви чорапи, можете да поставите акцента в средата – на колана си. Потърсете своето – изчистена катарама или огромна с черепи, или пък с орел... Но трябва да внимавате, защото по-екстравагантните аксесоари изискват моделиране на цялостната визия. Костюм с драконовски колан би се вързал за предстоящите хелоуински партита, но не и в офиса.

А в сърцето – игла за вратовръзка

Снимка: Men’s Health

Вратовръзката е относително опасен елемент от мъжката мода. Ако работите в офис и често унищожавате документи, може би няма да ви навреди да закрепите връзката си за ризата с помощта на игла.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари