IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че не сте готов да станете баща

25 февруари 2017 10 30

Детето не е шега и по-добре помислете хубаво преди да създавате нов живот

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Опитните хора казват, че човек никога не е готов за бащинството и въпреки това трябва да се втурне в него без много да му мисли. Редно ли е обаче да създавате дете когато изобщо не сте готови да бъдете баща и то по-скоро ще бъде „бреме“, отколкото радост?

Ето и 5 знака, които ще ви подскажат, че още не е време да правите бебе:

1. Връзката със съпругата/половинката ви не е достатъчно здрава

Ако имате проблеми в отношенията с човека до себе си, едно дете няма да ги реши, а ще ги задълбочи. Много двойки погрешно смятат, че детето ще скрепи съюза им, но това определено не е добра причина. Детето е ангажимент и изисква отдадеността и на двама ви. В случай, че двамата не можете да се разберете сега, представете си каква ще е обстановката, когато хормоните ѝ бушуват, не сте спали с дни, бебето реве...

2. Чуждите деца не ви интересуват, както и нищо свързано с децата като цяло

Вероятно си мислите, че ако децата са ваши, ще имате различно отношение. И донякъде сте прави. Ала замислете се кога за последно си купувахте кола и колко време отделихте, за да проучите пазара, всичките ѝ характеристики, най-изгодното място за покупка и т. н.? Точно така, ако нищо свързано с децата не ви вълнува, вероятно още не е дошло времето да ставате татко.

3. Нямате достатъчно финанси

Каквото и да си говорим, децата са скъпа инвестиция. И ако не разполагате с достатъчно финанси да изгледате едно дете, по-добре не го правете. Да, с помощта на мама, тате, роднини и приятели бихте могли да го отгледате, но защо трябва да расте в лишения и ограничения, когато в друга ситуация би могло да живее по-добре?

4. Приятелите ви нямат деца

Това на пръв поглед може и да ви изглежда маловажна причина, но не е така. Когато детето се появи, целият ви живот ще се промени. То се превръща в приоритет и настъпва краят на безгрижните ви мъжки вечери. Това от своя страна ще доведе до сериозен отлив в приятелския ви кръг, тъй като интересите ви вече ще бъдат различни и почти няма да намирате общ език с аверчетата си. А те ще продължават да купонясват, да пият и да излизат по барове, което дори може да ви изпълни с негодувание и завист.

5. Прекалено млад сте

Ако сте на 20 години, на практика вие сте още момче. Не се обиждайте, но тепърва трябва да се ориентирате в живота и да си стъпите здраво на краката, преди да градите семейство. Според психолозите един мъж може да се наслади и да осъзнае истински какво е бащинството след 30.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари