IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини за еректилна дисфункция

27 февруари 2017 14 40

Старостта далеч не е единственият фактор

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Еректилната дисфункция е характерна за по-възрастните мъже, но възрастта не е единственият фактор, който може да засегне способността на мъжа да поддържа ерекция. Предлагаме някои от вероятните причини:

1. Алкохол

Слуховете са верни. Консумацията на прекомерни количества алкохол може да се отрази на ерекцията. Алкохолът е депресант, което означава, че заедно с нарушаване на мисловната функция, може да се влоши и настроението и сексуалното желание. По този начин поддържането на ерекция и достигането до оргазъм се затрудняват. Причината е, че алкохолът намалява притока на кръв към пениса.

2. Тютюнопушенето

Тютюнопушенето има негативен ефект на почти всяка функция в организма, включително и на сексуалното здраве. Вредният навик сгъстява кръвта и може да увреди артериите. Тъй като ерекцията е следствие на повишен приток на кръв към пениса, а тютюнопушенето го понижава, може да се стигне до еректилна дисфункция.

3. Емоционални проблеми

Проблемите във връзката също могат да са причина за сексуалното нарушение. Недоверието към партньора, притеснение около ефективността на контрацептивните методи или липсата на емоционална привързаност към половинката е възможно да предизвикат нарушение с ерекцията.

4. Медикаменти

Благодарение на рекламите, които ни заливат ежедневно, повечето от нас вероятно могат да назоват поне един медикамент за лечение на еректилна дисфункция, но са малцина онези, които могат да кажат кои лекарствени препарати водят до развитието ѝ.

Истината е, че дори и някои често използвани медикаменти, в това число антидепресанти и лекарства против стомашни киселини, крият риск от еректилна дисфункция.

Освен това, приемът на някои наркотични вещества също може да се отрази негативно на сексуалната функция при мъжете. Такъв пример са кокаин, амфетамини, хероин, марихуана.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Galina Petrova ( преди 6 години )
Моят ,приятел имаше същият проблем,но се консултирахме с лекар и той му предписа едни желенца мисля,че се казваха макагра и сме много доволни !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар