IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Релакс за мъже: Всичко за мокрото бръснене

19 март 2017 14 15

Професионалистите от The Barber Shop Sofia за уникалната процедура

Снимка: The Barber Shop

Снимка: The Barber Shop

Когато заговорим за мъже и процедури, няма как да не обърнем специално внимание на една изключителна процедура – мокрото бръснене.

Класическото мокро бръснене е ритуал. Една от малкото процедури за мъже, които са предназначени освен да бъдат грижа и да поглезят мъжа, която се предлага специално в The Barber Shop Sofia.

The Barber Shop Sofia е бръснарница от ново поколение. Място със специфичен характер, запазена територия само за мъже. Място, където те могат да се чувстват като у дома си, където могат да се видят с приятели, да гледат мач, да пият по бира, или просто да наминат, за да си починат от ежедневието.

Самият ритуал на класическото мокро бръснене варира според предпочитанията на бръснаря или в зависимост от Barber Shop-ът, в който се извършва. Но всяко мокро бръснене има няколко основни етапа, които се следват винаги и са важни за преживяването, за резултата и за ефективността на самата процедура:

1. Подготовка за бръсненето

Противно на общоприетото схващане, всъщност подготовката е ключът към едно добре изпълнено класическо мокро бръснене. Това е етапът, в който кожата и косъмът се подготвят за допир с бръснача, в който те биват „предразполагани“. Крайната цел е порите да бъдат отворени и благодарение на това – косъмът да бъде омекотен в дълбочина.

Тук използваме скраб продукт, който се нанася с масажни движения, за да можем да почистим лицето и да сме сигурни, че при отваряне на порите няма да ги замърсим. Нанасяме продукт за преди бръснене и полагаме гореща кърпа, която оставяме да подейства. Топлината отваря порите и спомага продуктът да проникне в дълбочина и да омекоти косъма.

Според дебелината и твърдостта на косъма, тази стъпка може да се повтори.

2. Нанасяне на продукт за бръснене

Тук има много продукти, които бръснарите избират според предпочитанията си – крем или пяна за бръснене, или класически бръснарски сапун. Целта тук е независимо от избрания продукт, да се създаде обилна пяна, която да може да се разнесе равномерно. Ако лицето има някакви специфики (обриви, бенки или белези), препоръчително е продуктът да се нанася с ръце, за да може бръснарят да усети добре къде са проблемните места.

3. Фактическо бръснене

Най-често се използват ножодържачи, вместо истински бръсначи, поради хигиенни съображения. При ножодържачът ножчето се сменя при всеки клиент, а самият държач се стерилизира своевременно. Самото бръснене се извършва с уверени, отривисти движения, с прецизна комбинация от натиск и издърпване на кожата, които се преценяват от бръснаря спрямо клиента и неговата специфика.

4. Затваряне на порите

Тук използваме комбинация от студена кърпа и продукти за след бръснене, които отново варират според личния избор и предпочитания на бръснаря и бръснарския салон. Тук е моментът, в който глезим клиента с лек масаж, за да е сигурно, че няма да има раздразнения, а продуктът за след бръснене ще попие добре и ще успокои и затвори отворените пори.

Класическото мокро бръснене е ритуал, който препоръчваме всеки мъж да преживее!

Можете да видите подробно процедурата в специалното видео:

<iframe frameborder="0" height="360" scrolling="no" src="http://video2.ibg.bg/iframer/103627" width="640" allowfullscreen></iframe> 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари