IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брадата прави мъжете сексапилни и вдъхва доверие

18 септември 2017 10 00

Също така предпазва и кожата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако има едно нещо, което момичетата по цял свят недолюбват особено, това е окосмяването по лицето на техните половинки. През последните години тази тенденция се завърна с пълна сила и мъжете се възползват максимално.

Брадите стават все по-големи и оформени по какви ли не начини. Подкрепени от кампании като „Без бръснене през ноември“ изглежда, че мъжете колективно изоставят бръснача.

Освен външния си вид, който много мъже харесват повече с брада, окосмяването по мъжкото лице носи и някои други ползи.

1. Брадата прави цялостното излъчване по-сексапилно

Обикновено мъжките характеристики, като широки рамене, добре очертана линия на челюстта и мускулите, винаги въздействат силно на жените. И нищо не подчертава по-добре мъжествеността, както брадата.

Данни на проучвания доказват, че според жените мъжете са по-мъжествени и сексуално привлекателни, когато имат брада. Според изследователи за дългосрочна връзка жените предпочитат мъжете с брада, пред добре избръснатите, въпреки честото си неодобрение, когато половинките им не са гладко обръснати.

2. Брадата вдъхва доверие

Богатото окосмяване по мъжкото лице може да донесе и ползи в професионален план. Според проучване, публикувано в Journal of Marketing Communications, по-лесно се доверяваме на брадатите мъже, в сравнение с обръснатите.

Добре поддържаната брада увеличава доверието на клиентите в търговеца и вдъхновява клиенти да купуват повече.

3. Намалява и рискът от рак на кожата

Раковите заболявания на кожата са резултат от директно излагане на кожата на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Брадата действа като бариера, предпазваща кожата от тези лъчи, и свежда до минимум ефектите от вредното лъчение.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари