Казват, че добре изглеждащият мъж се определя по няколко компонента – обувки, часовник и писалка. Но костюмите са не по-малко важен аспект. Кои са тънкостите на мъжката мода и как се облича характерът?

„Най-важното нещо у човек е личността. Трябва да се разберат изискванията и нуждите на един мъж. Да се вземат физическите мерки е най-лесното нещо.

Няма значение дали сме големи, малки, известни или не. Важно е това, което е вътре в нас. Това е химеричната част в това да се обличат хора. Много по-трудно е от това просто да облечеш едно тяло“, подчерта италианският дизайнер Алберто Веделаго.

В студиото на „България сутрин“ той сподели, че една от целите му е да накара мъжете да започнат да се обличат за удоволствие. „Искам да покажа на българския предприемач и политик, че не по принуда трябва да се обличаме по определен начин“, отбеляза още той в превод на Десислава Пеева.

Пред Bulgaria ON AIR „маестрото на елегантността“ сподели, че ще прекарва по 8-9 седмици в годината в България, тъй като има доста да учи от нашата култура.