Американецът Кайл Горди гордо се нарича най-известният донор на сперма в света. Младият мъж обяснил пред Daily Mirror, че дори четири от „клиентките“ му избират да правят секс с него вместо да бъдат изкуствено оплодени.

27-годишният Кайл е от Лос Анджелис, Калифорния и споделя, че решил да стане донор след поредица от неуспешни връзки. „Винаги много съм искал да имам деца, но бързо се разделям с партньорките си – обяснява той – Донорството ми е отдушник. Не е нужно да искам момиче, а децата все едно ще ги има.“

Засега той знае, че е биологичен родител на 18 деца. Първите „клиентки“ се обърнали към него, когато той бил още на 23 години. „През февруари 2014 г. срещнах двойка, която много искаше да има деца – спомня си мъжът – Казах им, че ще им помогна. Ние разговаряхме 30 минути и след няколко седмици се срещнахме. Жената забременя, детето вече е на 4 години. След това двойката се обърна към мен за второ дете и то вече е на 14 месеца“.

По думите на Горди, избират го заради добрите му биологични данни. „Произхождам от добро семейство – хвали се той – Баща ми е юрист, майка ми – програмист, а в неговия род имало преди време и преподавател в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, който бил личен приятел и колега на Алберт Айнщайн.“ Така децата му имат гени от юристи и инженери, а това звучи доста примамващо.

Кайл твърди, че в 25 процента от случаите прави секс с „клиентките“. Сред тях е дама, която веднъж вече имала дете от него по изкуствен път, но след няколко години го потърсила отново и казала, че иска пак да стане майка, но този път да забременее естествено. А за избор на баща на детето си – отново бил избран Кайл.