Според допитване, в което са участвали 500 души, мъжете не се страхуват толкова от сериозната стъпка да сключат брак със своята любима. Повече от половината представители на силния пол споделят, че не се притесняват да показват емоция. Голям процент от тях признават, че обичат да вършат домашни задължения като готвене, подреждане на къщата, както и да се грижат за визията си.

Проучването показва, че 85% от мъжете казват, че да бъдат в дълга връзка или да се оженят е важно за тях, а 80% споделят, че най-големият успех в живота им ще бъде, ако някой ден се сдобият с дете. За сравнение жените, които искат да минат под венчилото са само 79%.

Снимка: iStock

3/4 от мъжете, участвали в допитването, признават, че не се гордеят със своите способности да поправят неща вкъщи, а 78% казват, че нямат проблем да сглобят нещо от нулата.

Снимка: iStock

Мари Стафорд, която е директор на фирмата, направила проучването, споделя, че „мъжете не са толкова егоистични, колкото смятаме. Точно като жените и те се справят с многото роли на родител, партньор и човек, който работи“. Според нея хората трябва да се отърсят от стигмата, че мъжката част от населението я е страх да направи голямата крачка към сериозното обвързване.