IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 10 на най-дразнещите неща на света

14 юли 2016 12 30

Ежедневни ситуации, които ни побъркват

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Обикновено деля хората на два типа – нервни и спокойни. Това разпределение, макар и доста генерално, е твърде полезно в някои определени ситуации в живота.

Когато някой се развика за нищо – нервак. Когато нещо се случва, но не се чува ответна реакция – спокоен.

Както всяко правило и това си има изключение. Става въпрос за онези отвратително изнервящи ситуации, които могат да накарат и най-хармоничния със себе си човек да излезе извън кожа, да вика, да крещи и да се обяснява.

За нерваците дори няма смисъл да подхващам темата. Представям ви моята лична класация от топ 10 на най-дразнещите неща в света.

1. Когато на някого му е твърде комфортно в самолета

Това важи не само за нискотарифните компании, но и за другите. Винаги, ама абсолютно винаги се намира един зверски нагъл тип, който решава, че е абсолютно нормално да си дръпне седалката назад и да опъне крака напред. Това, че затискаш двама души не е никакъв проблем... поне не за теб. Обикновено ситуацията се развива със забележка, пуфтене и неразбиране какво толкова им пречиш пък на тия двамата.

2. Когато някой застане зад гърба ти, докато си на компютъра

Да, разбирам, че искаш да ми кажеш нещо, но, моля те, не съчетавай полезното с приятното и не следи точно какво правя и на кого пиша. Не е нужно. Обикновено това действие е последвано от рязко изключване на всички прозорци, а за по-бързите – направо изключване на монитора.

3. Когато някой обяснява на висок глас нещо в киното

Не стига, че си дал една торба пари, за да отидеш да гледаш нещо интересно, ами и винаги се намира по някой особено компетентен, който да разкаже на залата какво се случва. „Този е чичо на онзи, пък те са братовчеди и той е влюбен в приятелката му“. Супер, мерси.

4. Когато някой е твърде близо до теб на опашката

Редиш се на опашка. Пред теб има толкова много хора, че се чудиш дали не раздават нещо безплатно, че всички са се отбили насам. И в този момент усещаш топлина във врата... идваща от твърде близкия човек за теб и неговия дъх. Е, няма толкова гадно нещо, честно.

5. Когато някой те прекъсва постоянно с въпроса „Какво?“

Разказваш страхотна история или обясняваш нещо и според теб е на същия език, на който говори и твоят събеседник. Очевидно не. В един момент след толкова много прекъсвания започваш да се чудиш какво точно имаше предвид самият ти.

6. Когато някой пуфти в знак, че е ядосан

Обикновено хората не са малоумници и не е необходимо постоянно демонстриране на емоции, за да се разбере, че се изпитват. Едно от най-дразнещите неща е постоянното пуфтене в знак, че някой е ядосан. Добре, разбрахме, че си ядосан. Как имаш толкова много въздух, че да пуфтиш непрестанно и не ти ли омръзва в един момент?

7. Когато някой тресне вратата силно

Обикновено това е знак, че Онзи-който-не-бива-да-се-игнорира вече е дошъл в стаята. Честно, не разбирам какво се очаква от всички останали. Да ръкопляскаме, да се завъртим три пъти на пета или да се поклоним?

8. Когато някой е забил нос в телефона

Откакто технологиите връчиха в ръцете на всички хора по един смартфон, всичко се разпадна. Комуникираме си основно чрез различни апликации, а когато най-накрая се стигне до физическа среща и събеседникът продължава да хипнотизира екрана на телефона ти идва да го хванеш, да го хвърлиш със завиден замах в земята и да спасиш социалните умения.

9. Когато някой се смее на твой проблем

Не стига, че заливането с каквато и да е течност се случва винаги на бели дрехи, ами и се намира поне един достатъчно неадекватен, който да прихне в неистов смях. Ок, беше забавно. Сега спри, за да не бъде това последният ти смях.

10. Когато някой те зяпа без причина

Ей така. Просто ей така си седиш и усещаш две очи, които не се отместват от лицето ти. Започва чудене дали не си се изцапал, дали нямаш някакъв проблем, какво става. Емоционалните фази са паника, притеснение, леко раздразнение, бяс, агресия и после да те дават в централната емисия новини.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари