IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бедствие на седмицата: Сузанита и скандалите

24 юни 2018 09 30

Младата певица си върви по нейния път, но докъде води той?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Сузанита е на 15, а вече даде достатъчно поводи за размисъл. Заради нейните изцепки в клипове и социални мрежи се самосезира дори Агенцията за закрила на децата. Естествено, без да открие някакви нередности.

Миналата година тя успя да постигне мечтата си – да стане известна и всички да говорят за нея. Към момента се заблуждава, че този интерес е равнозначен на фенове, но все още е далеч от времето, когато може да се мисли за звезда. Дъщерята на Орхан Мурад бе категорична пред „България днес“ – „като наложиш името си, ако решиш, тогава можеш да започнеш да възпитаваш. Голотата, средните пръсти и „мръсните“ танци на сцената са едно, истината каква съм аз в живота е друга“. Може и така да е, но как пък досега не видяхме нещо от „другата страна“.

Непрекъснато повтаря мантрата, че скандалът продава. Така е, но когато зад даден артист седи само скандал се получава едно голямо нищо. И негативизъм към цялото семейство, което едва ли им е приятно. И понеже натъртва как никой не върти песни на баща ѝ в момента, да припомним – Орхан Мурад не стана известен със скандали. И то в далеч по-бурно време. Сигурно пътят му е бил по-трънлив, но пък хората го знаят и до днес. А по негово време също имаше някои по-скандални изпълнители. Които историята забрави...

Тази седмица Сузанита даде интервю, в което продължава своята безсмислена линия. Чуди се защо хората се възмущават, че правила секс на 15, та то 80% от връстниците ѝ правели. Защото поколението ѝ бързо се развивало. Гаджето ѝ сега завършвало висшето си образование, оставал му само един изпит. По принцип това може да му донесе неприятности, но пък си знаем, че у нас законите са направени, за да не се спазват. А закони има, независимо дали ни харесват, ще се обявяваме за моралисти и т. н.

Пушела по 4-5 цигари сутрин с кафето, даже не ги допушвала. И в крайна сметка не ѝ даваме парите. То оставаше ние да ѝ ги даваме. И родителите ѝ разрешавали. Благодарна е на същите родители, че не държат да е отличничка. Майчиният съвет гласи: „По-добре да печелиш от това, което обичаш, отколкото да имаш две-три висши образования, а да няма какво да ядеш“. Всичко е точно, но защо тези нейни навици не си остават в семейната среда, която ги толерира? Пушенето на марихуана също е противозаконно, независимо дали Сузанита го имитира или не. Пак е неин избор, но да не го натрапва. Защото има родители, които се борят срещу тези зависимости на своите деца. Но видимо тя няма как да го разбере.

На Сузанита ѝ се възхищавали, „защото се иска сила, за да си скандален“. Има ли смисъл въобще да говорим за ценности? Всъщност, малката певица не е национален проблем, нито е най-скандалната, нито е най-известната, нито ще направи голяма кариера. Проблемът е, че има хора, които се възхищават на силата ѝ.

За радост, има и други тийнейджъри. Които не са скандални, не са медийни герои, но пък в тях е надеждата да станат стълб на едно гражданско общество. Които ще градят, докато други скандализират за малко слава...

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари