IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тъжно: Новият тренд сред младите – гостинг

9 март 2019 16 15

Да се изпариш без отговорности в отношенията

Снимка: Istock

Снимка: Istock

На всеки от нас се е случвало следното нещо – излизаме известно време с някого и изведнъж той просто ПУФ, изчезва. Сякаш се е изпарил от лицето на земята.

Този модерен тренд сред младите хора се нарича „гостинг“. Общо взето, решаваш, че нещо не е за теб и се превръщаш в духчето Каспър. Това го правят и мъжете и жените. Каспъровци има много. И това е тъжно. Тъжно е, защото ние не само сме загубили смелостта, ами и способността да комуникираме като нормални хора.

Толкова ли е трудно да кажеш „Виж сега, беше ми приятно, но искам да приключим отношенията си“. Това не само показва, че човек може да бъде искрен и коректен, ами и че реално знае какво иска. Това са привлекателни черти, които ние, младото поколение, сме започнали да губим. Друга черта на гостинга, е че винаги оставя една вратичка. Да, за известно време ще се изпариш, защото не ти е угодно нещо, но нещата не приключват окончателно и ако след един месец нещо пак ти се прииска, се появяваш от нищото, с някое „здрасти, как си?“

Объркващо е и е дразнещо. Беше ми кеф с теб, после не чак толкова, ама нещо ми доскуча и я да видя дали пак ще ми се вържеш. А отсрещната страна в повечето случаи го прави – изобщо забравя, че ни те е чул/а, ни те е видял/а, известно време и хайде пак на хорото.

Това се превръща в един безкраен кръговрат на догадки и объркани отношения. Няма ли да ни е по-лесно да бъдем честни със себе си и с другия човек? Дори да не знаете какво искате, пак кажете „ами на този етап не знам какво искам.“ По този начин пак сте искрени и коректни спрямо останалите.

Правилната комуникация е изключително важна във всякакъв тип отношения – било то дори приятелски. Ако не можем да си кажем нещата в прав текст, винаги ще има някой объркан или някой наранен. Тези трендове провалят връзки и приятелства. А и не само, какви хора сме ако не можем дори да се изразим и да си говорим честно? Ако продължаваме така, винаги ще ни бъде ужасно трудно да бъдем щастливи.

Автор на статията:
Анина Юрукова

КоментариКоментари