IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусът на Коледа: Палачинки с канела

3 декември 2010 09 18

Ако нямате търпение да правите сладки, а искате аромат на коледа из цялата къща....

С аромат на празник. Снимка: Dreamstime

С аромат на празник. Снимка: Dreamstime

Едни канелени сладки вчера станаха повод за радост у едни и отвращение у други от екипа ни.

В крайна сметка сладките бяха изядени с радост, стаята проветрена, за да не „смърди на канела“, а у изялите сладките остана тайното желание за още канелени вкусотии.

Ако и вие сте сред почитателите на ароматната подправка, вероятно следващата рецепта ще е като подранил коледен подарък.

Хем ухае на канела, хем не е сложно и можете да го правите точно когато ви се прииска.

И така.

Необходими продукти:

Яйца, брашно и мляко като за стандартни палачинки, но и няколко щипки канела и пакетче ванилия.

Начин на приготвяне:

Правите палачинките по обичайния за вас начин. Знаем, че във всяка къща има различна рецепта за палачинки и понеже рецептата ни е така да се каже „свободолюбива“, позволява интерпретации.

Единственото различно и празнично е прибавянето на канелата и ванилията.

Ако готвите с точни мерки брашно, можете да размесите канелата и ванилията предварително с брашното.

Ако слагате на око, като нас, оставете канелата и ванилията за накрая, когато сместа е готова.

Само трябва да разбъркате добре.

Палачинките се изпържват по класическия начина, като в името на вкуса използвайте мъничко чисто масло на дъното на тигана.

Гарнирате с мед, сметана или течен шоколад.

Още коледни рецепти:

Виенски щрудел

Баклава

По-специално коледно пиле

Всичко за Коледа

КоментариКоментари

rafael4e ( преди 13 години )