Едни канелени сладки вчера станаха повод за радост у едни и отвращение у други от екипа ни.
В крайна сметка сладките бяха изядени с радост, стаята проветрена, за да не „смърди на канела“, а у изялите сладките остана тайното желание за още канелени вкусотии.
Ако и вие сте сред почитателите на ароматната подправка, вероятно следващата рецепта ще е като подранил коледен подарък.
Хем ухае на канела, хем не е сложно и можете да го правите точно когато ви се прииска.
И така.
Необходими продукти:
Яйца, брашно и мляко като за стандартни палачинки, но и няколко щипки канела и пакетче ванилия.
Начин на приготвяне:
Правите палачинките по обичайния за вас начин. Знаем, че във всяка къща има различна рецепта за палачинки и понеже рецептата ни е така да се каже „свободолюбива“, позволява интерпретации.
Единственото различно и празнично е прибавянето на канелата и ванилията.
Ако готвите с точни мерки брашно, можете да размесите канелата и ванилията предварително с брашното.
Ако слагате на око, като нас, оставете канелата и ванилията за накрая, когато сместа е готова.
Само трябва да разбъркате добре.
Палачинките се изпържват по класическия начина, като в името на вкуса използвайте мъничко чисто масло на дъното на тигана.
Гарнирате с мед, сметана или течен шоколад.