IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закачливи и вкусни коледни масленки

19 декември 2012 06 00

Изненадайте гостите си с тематичен десерт

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Идва сезонът на домашните бисквитки и курабийки, а защо не и масленки. Най-доброто време от годината за този вид рецепти е точно сега, а говорейки за "бисквитки", няма как да не предложим такива с по-празнична визия.

И вместо да ви предлагаме традиционните декорации с шприц и сладкарски бои, ни ще ви покажем по-лесен, но също толкова ефектен вариант за весели празнични масленки с коледен дух.

Необходими продукти:

- 2 малки пакетчета масло, меко;

- 1/2 чаена чаша захар;

- 2 жълтъка;

- 1 чаена лъжица ванилия;

- 1 лимон;

- кората от един портокал;

- 2 чаши брашно, пресято два пъти;

- зелени и червени коктейлни череши.

Инструкции за приготвяне:

Смесете омекналото масло и захарта с миксер, докато стане хомогенна смес. Използвайте гумена шпатула, за да отстраните сместа от купата.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това разбъркайте двата жълтъка и добавете при тях ванилията.

Снимка: thepioneerwoman.com

Прибавете разбърканите жълтъци при другата смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете настърганата кората от портокала, а след това и тази от лимона.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това изстискайте сока от лимона.

Снимка: thepioneerwoman.com

Пресейте брашното два пъти и го добавете към останалата смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

Омесете добре тестото, сложете го в целофан и го оставете в хладилника поне за един час.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато това време мине вземете захаросаните, коктейлни череши и ги разрежете внимателно на две половини.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това разточете тестото и го оформете на малки топчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

Към центъра на всяко топче, отгоре добавете по една половинка череша и я натиснете с пръст.

Снимка: thepioneerwoman.com

Подредете масленките в тава, може и върху хартия за печене. Печете ги около 20 минути на 160 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Трябва да ги извадите от фурната преди да са започнали да стават кафяви. Оставете ги да изстинат и тогава ги поднесете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

d57i ( преди 10 години )