Идва сезонът на домашните бисквитки и курабийки, а защо не и масленки. Най-доброто време от годината за този вид рецепти е точно сега, а говорейки за "бисквитки", няма как да не предложим такива с по-празнична визия.
И вместо да ви предлагаме традиционните декорации с шприц и сладкарски бои, ни ще ви покажем по-лесен, но също толкова ефектен вариант за весели празнични масленки с коледен дух.
Необходими продукти:
- 2 малки пакетчета масло, меко;
- 1/2 чаена чаша захар;
- 2 жълтъка;
- 1 чаена лъжица ванилия;
- 1 лимон;
- кората от един портокал;
- 2 чаши брашно, пресято два пъти;
- зелени и червени коктейлни череши.
Инструкции за приготвяне:
Смесете омекналото масло и захарта с миксер, докато стане хомогенна смес. Използвайте гумена шпатула, за да отстраните сместа от купата.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това разбъркайте двата жълтъка и добавете при тях ванилията.
Снимка: thepioneerwoman.com
Прибавете разбърканите жълтъци при другата смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това добавете настърганата кората от портокала, а след това и тази от лимона.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това изстискайте сока от лимона.
Снимка: thepioneerwoman.com
Пресейте брашното два пъти и го добавете към останалата смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
Омесете добре тестото, сложете го в целофан и го оставете в хладилника поне за един час.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато това време мине вземете захаросаните, коктейлни череши и ги разрежете внимателно на две половини.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това разточете тестото и го оформете на малки топчета.
Снимка: thepioneerwoman.com
Към центъра на всяко топче, отгоре добавете по една половинка череша и я натиснете с пръст.
Снимка: thepioneerwoman.com
Подредете масленките в тава, може и върху хартия за печене. Печете ги около 20 минути на 160 градуса.
Снимка: thepioneerwoman.com
Трябва да ги извадите от фурната преди да са започнали да стават кафяви. Оставете ги да изстинат и тогава ги поднесете.
Коментари