IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 трика за влизане във форма преди Коледа

8 декември 2014 10 11

Остава по-малко от месец!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Коледа наближава, а освен много храна, тя е съпроводена и от партита и интересни събития, на които ще искате да блеснете в най-добра светлина.

Близо месец преди големия християнски празник е време да застанете по гащи пред огледалото и да прецените дали не е време за промяна. Ако искате да отслабнете, не се мотайте, а се захващайте за работа.

Треньорката на звездите Луси Рийд ще ви помогне с няколко съвета как да изгорите повече калории и то съвсем на време за купона.

1. Забързайте крачка

Бързото ходене гори повече калории. Старайте се да вървите с 6.5 км/ч . Казано по друг начин – трябва да правите по 135 стъпки за минута време.

2. Следете часовника

Без значение къде се намирате, ставайте на всеки 20 минути и мърдайте дори за няколко секунди. След 20 минутно седене тялото започва да забавя метаболизма и горенето на калории, така че се движете, за да го поддържате активно.

3. Предизвикателството

Всеки ден си поставяйте целта да изгорите по 100 калории повече от предходния. (Скачането на въже може за 10 минути да изгори 135 калории.)

4. Качване по стълби

Забравете за асансьора и се качвайте само по стълбите. Взимайте по две наведнъж, за да ви е по-трудно и да натоварите коремните мускули.

5. Музика

Музиката е сериозен мотиватор, когато говорим за отслабване. Направете си специален плейлист с ритмични песни, който да слушате по време на тренировка. Ако ви домързи, веднага си го пуснете и ставайте.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари