IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първа Коледа с гаджето на семейната трапеза

25 декември 2014 08 25

Как да изкарате празника приятно и безпрепятствено

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Да запознаете любимия си със семейството е сериозна стъпка. Да го поканите на коледната трапеза може да бъде дори плашещо.

Ако все пак искате той да изкара празника с вашата фамилия е важно да се подготвите предварително, за да не се окажете в неприятна ситуация.

Ето и какво да направите:

Подгответе го за доброто, лошото и грозното

Всяко семейство си има своите отличителни характеристики и динамика. Разкажете му какво е типично за вашето, какво да очаква. Така той няма да се шокира от нещо, което му се види различно и непонятно на пръв поглед.

Питайте го дали има теми, които са му неприятни и които не иска да бъдат засегнати

Така ще може и вие отрано да предупредите роднините си за какво да разпитват и кои теми да избягват, за да не стане неловко на трапезата.

Вие също може да го подготвите какво да избягва при комуникацията си със семейството ви.

Окуражете го

Покажете му ясно, че той е важен за вас и вие държите на неговото присъствие. Уверете го, че сте плътно до него и няма от какво да се тревожи. Нека знае, че отсега има един съюзник във ваше лице на коледната трапеза.

Успокойте се

За вас изживяването също ще бъде стресиращо. Дишайте внимателно, преговорете още веднъж как според вас трябва да протече срещата и гледайте да не се панирате предварително и излишно.

Подгответе си съюзник в лицето на човек, на когото имате доверие и който винаги ви подкрепя у дома, за да може да се намеси, ако случайно нещата излязат извън контрол.

Внимавайте с алкохола

Напрежението може да ви накара да посягате по-често към алкохола, но това не е решение. Всъщност може вие да провалите празника, ако се напиете и започнете да бръщолевите някакви провокативни неща.

Обърнете внимание на всички

Въпреки притесненията ви и желанието ви да окуражавате любимия, не игнорирайте своите роднини. Обърнете внимание на всеки от тях и гледайте да ги включите в разговора. Така няма да създадете излишно напрежение и няма да обидите някой от близките си, който да си го изкара на гаджето ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари