IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да направите подаръците по-персонални

17 декември 2019 08 50

Накарайте любимите хора да се вълнуват, дори да сте подготвили традиционни подаръци

Снимка: Pixabay

Декември е месецът на подаръците. Само при мисълта, че трябва да купувате десетки дарове за близки от различен пол, възраст и интереси, вероятно ви заболява главата. И то не само заради финансовата страна на нещата.

Купуването на смислен и желан подарък не е лесна задача. Ако човекът отсреща си каже в прав текст от какво се нуждае, мисията ви е изпълнена. Но това е рядкост. И резервният ви вариант е да бръкнете в Google и да си помогнете с препоръчани подаръци за съответния пол и възраст. Къде е проблемът?

От една страна, няма да сте единствени и вероятно този човек ще получи сходни подаръци, тъй като и други ще са потърсили помощ от търсачките. От друга, вашият подарък ще вероятно практичен, но напълно безличен и незапомнящ се. Какво можете да направите? Направете го по-личен със следните идеи:

1. Потърсете нещо, ориентирано към хобито на съответния човек

То със сигурност ще го зарадва повече от парфюм или чорапи, защото ще го ползва за дейност, която прави с голямо желание.

2. Общ спомен

Може да потърсите предмет, който е обвързан с ваш общ спомен и самото му притежание винаги ще връща другия назад във времето, изпълвайки го с една сладка носталгия.

3. Персонална картичка

Може да е ваша обща снимка с послание, или пък нещо, което сте направили сами и си личи веднага, че сте положили труд и мисъл.

4. Нетипично лакомство

Дори възрастните обичат изненади! Шоколадово яйце с подарък; шоколадов календар или Дядо Коледа, ще накарат човека да се усмихне.

5. Подарете с театралност

Може да скриете подаръка и да давате жокери на човека къде да го намери. Или пък да го разделите на части и да му давате на „Час по лъжичка“. Така ще постигнете един съспенс и ще увеличите желанието и нетърпението на човека да си получи подаръка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари