На Великден задължително се яде козунак. Ние обаче тази година решихме да излезем от рамките на традициите, и след интересните шоколадови яйца, ще си направим вкусни козуначени кифлички.
Ей сега ви казваме как да си ги приготвите и вие.
Необходими продукти:
800 г. брашно
4 яйца
4 с.л. захар
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. прясно мляко
кубче мая, голямо колкото орех
1 ванилия
настъргана лимонена кора
Начин на приготвяне:
Затоплете прясното мляко и пуснете кубчето мая в него. Изчакайте, докато маята набъбне.
Вземете брашното и го изсипете в голяма тепсия. Издълбайте "кладенче", в което се добавя прясното мляко с маята.
Разбийте яйцата със захарта, олиото, ванилията и лимонената кора. Омесете хубаво с брашното, докато се получи тесто. Оставете в хладилника да втаса около 1 час.
Разточете кора с дебелина около 0.5 см. Ако ви е по-удобно, може да разделите тестото на няколко топки и да разточите няколко по-малки кори.
Разрежете корите/кората на лентички, които навийте във формата на кифличка и я поръсете леко със захар.
Изпечете във фурна, загрята на 180 C, до леко зачервяване.
Вкусни козуначени кифлички за перфектен Великден
30 март 2010 05 44Традиционният козунак може да се замени с апетитни козуначени кифлички

Толкова са вкусни, че едва ще дочакаме да си ги приготвим. Снимка:Dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
