IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подаръци за св. Валентин от сърце, не от Китай

14 февруари 2012 05 40

Какво да подарите в деня на любовта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Това, което превръща един хубав празник в комерсиална вакханалия, са тематичните подаръци, излезли от конвейерите на Китай.

 Балони-сърца, мечета със сърца в ръцете, често зашити накриво, сърца на клечка, чаши на сърца, розови зайци, кристални пирамидки със сърца, метални кутии, от които изскачат непонятни създания с истеричното „I love you“....безграничен е светивалентинският кич, безграничен е лошият вкус, от който сякаш няма измъкване. 

Светлина в тунела, разбира се, има. Само трябва да се огледаме в правилната посока. 

Също както и по Коледа, така и за св. Валентин можем да намерим подходящи, стилни и носещи хубави послания подаръци, без да имаме общо с кича и грозната страна на празника. 

Важното е да имате любов в сърцето си и желанието да я покажете по запомнящ се начин. 

Колаж от снимки 

Такъв подарък никога няма да излезе от мода, защото няма как да излязат от мода собствените ни спомени.

Дори не е нужно да купувате рамка, а само няколко цветни листа с размер А4. 

Отгоре залепете снимката, така че отстрани да остане бордюрче от цветната хартия. 

Подредете всички листове един върху друг и ги вържете с цветна панделка като пакетче. 

Можете да ги зашиете като книга, отново с цветна текстилна панделка. И нека листовете да не са в розово, има и други цветове на света. 

Домашни сладки 

Спокойно можете да използвате рецептата за коледните курабийки или за ваниловите сладки.

Правите две дози, после избирате подходяща кутийка, в която да наредите върху оризова хартия няколко от произведените със собствените ви ръце вкусотии и подаръкът от сърце и любов е готов. 

За по-малко способните в кухнята предлагаме да се доверят на специалисти. Има достатъчно места, на които добри хора правят ръчно сладки и шоколадови бонбони, които да подарите.

Уникати 

И като говорим за добри хора с интересни умения, можете да изберете подаръци от малките работилнички за бижута, сувенири, разделители за книги от плат, сладурски платнени кукли, дървени медальони и т.н. 

Така подаръкът ви ще е уникален, ще е направен с любов, няма да е от Китай и ще сте помогнали на един традиционен занаят да продължи да съществува, а това също е израз на любов.

КоментариКоментари