Афродизиаците са прадядото на сините хапченца за стимулиране на либидото.
От Древността мъжете са били неуверени в способностите си, искали са повече, отколкото могат и са искали да впечатлят жените до (под) себе си.
Дамите също са имали своите изисквания, очевидно, и на помощ е дошла природата, в която като че ли расте всичко, от което човек има нужда, за да живее добре.
И така, хората открили афродизиаците.
С времето, и практиката, станало ясно, че някои храни и напитки действат възбуждащо и на двата пола.
Сред храните това са шоколадът, чесънът (да, именно той), сминдух, скариди, ванилия.
От напитките хубаво преживяване гарантирали виното и отварата от зелен чай и розмарин. Това последното го е пиел Луи XIV, а французите разбират от такива неща.
Разбира се, в желанието си да се представят добре в леглото, хората стигнали до крайности като яденето на тестиси от бик в Испания и приемането на прах от рог на носорог.
Към естествените стимуланти в днешно време можем да добавим всякакви достижения на фармацията като еротичното ухание „попърс“ (оставя се да се изпарява в стаята по време на секс), испанска муха (слагат се по няколко капки под езика) и ред други таблетки, спрейове и ароматизатори.
Всички тези средства нямат за цел да помагат при проблеми с ерекцията, а да засилят наличното желание за секс и да придадат малко пикантност в отношенията.
Ако с половинката ви не си падате по плюшените истории, ако сте заедно от много време и сте настроени експериментално, можете да отбележите празника като с любовен експеримент.
Хранителните афродизиаци можете да приготвите като вечеря. Тя трябва да включва морски дарове, шоколад за десерт и чаша червено вино.
Любимите ни рецепти са скариди с бяло вино и скариди с шоколадов сос.
Ако пък се престрашите да използвате готовите препарати за възбуда, ви съветваме да следвате стриктно написаното на опаковката.
Обикновено действието им се изчерпва с изостряне на сетивата, подобряване на кръвообращението и затопляне.
И не забравяйте, че най-добрият афродизиак е човешкото въображение.