IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-романтичният начин да кажеш „Обичам те“

9 февруари 2012 14 29

Казаното отлита, написаното остава или няколко съвета за готино любовно писмо

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След като малко преди Коледа изпратихме куп картички, надписани на ръка, а малко след Коледа получихме куп благодарности от трогнатите получатели, решихме, че на св. Валентин също му подхожда малко ретро романтика

Вместо да се чудите как да намерите място в претъпканите ресторанти за уж уединена романтична вечеря, по-добре си подострете химикалката и излейте чувствата си в класическо хартиено любовно писмо. 

Не бързайте да махате с досада и не, не сме се побъркали, само трябва да го напишете като хората. 

Ясно като бял ден е, че клиширани лирични излияния от типа на „Ти си роза, ти си крем, ти си щастие за мен“ ще предизвикат само смях. 

Трябва да сте искрени и да пишете така, както говорите по принцип. Забравете какво са ви учили по литература, не се опитвайте да вкарвате метафори, хиперболи, възклицания ах и ох и прочее похвати. 

Бъдете себе си, пишете така, както говорите, дори с паразитните думички и усмивките от две точки и скобичка. 

Опитайте се писмото ви да е забавно. Човек като се обяснява в любов, не трябва да предизвиква сълзи, нали? Всякакви клетви в стил „Животът ми ще свърши,ако ме оставиш“ няма смисъл да ги пишете, защото всички ние знаем, че това изобщо не е вярно. 

Една любовна раздяла може да боли много, но чак пък да свърши живота, хайде, хайде. 

Но да не говорим за раздели сега, да си останем в темата за любовта. 

И така, разбрахме се, че ще бъдете себе си и ще се опитате да сте забавни. Представете си, че човека, на когото пишете, стои срещу вас. Едва ли ще му говорите високопарно, нали? 

Ако изобщо не ви бива в писменото слово, можете да се измъкнете с цитиране на някой друг, но седнете и попрочетете повече, вместо да се хвърлите на първия цитат, попаднал ви от интернет. 

И като ползвате чуждо стихотворение, кажете си, че е чуждо. 

Веднъж се опитаха да ни пробутат стихове, написани от друг като авторски, но и ние сме чели книжки, та бързо установихме плагиатството, крадецът беше разконспириран и краят на историята нямаше нищо общо с любовта. 

Напишете си чернова, но не се редактирайте прекалено много, защото никога няма да предадете писмото на получателя. 

Нали се подразбира, че говорим за написано на ръка писмо, а не принтиран от компютъра текст ? 

Изберете подходяща хартия за писма, да не е розова или червена, и хубав плик, за да е всичко както трябва. И изпратете писмото по пощата, за да е истинска изненада. 

И кой знае, може да започнете епистоларна връзка с половинката си и така да си кажете много неща, които не се осмелявате да споделите в жив разговор.

КоментариКоментари