IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бананов хляб – как да го приготвите?

11 юли 2020 10 30

Идеален за закуска или следобеден снак

IStockphoto

Лятото предразполага похапването на по-леки храни и много плодове. Но за закуска ни се иска нещо вкусно и същевременно здравословно. Вместо мазните банички или принцеси, които традиционно приготвяме, може да направим нещо по-нестандартно.

В последно време все повече жени приготвят палачинки и други тестени изделия с банани. Вкусният плод е пълен с фибри и засища. Ето защо има разнообразие от рецепти с него. Затова днес ви предлагаме една за бананов хляб.

Ето и необходимите продукти:

– 140 г екстра фино брашно;
– 140 г меко масло;
– 140 г захар;
– 50 г пудра захар;
– 1 ч.л. бакпулвер;
– 2 яйца;
– 3 добре узрели банана.

банан

IStock

За гарниране към хляба:

Още банани, сезонни плодове по избор или сладолед.

Как да приготвите бананов хляб?

Обелвате бананите и ги намачквате хубаво с вилица или специална решетъчна лъжица. Това ще стане много по-лесно, ако те са добре узрели и меки. В противен случай ползвайте пасатор или чопър, за да получите перфектната бананова каша.

Извадете маслото от хладилника и след като омекне, го добавете на парченца към бананите. После изсипете вътре захарта и яйцата.

Пресейте брашното и го прибавете към сместа в купата. Разбъркайте с помощта на шпатулна лъжица.

Поставете подръка правоъгълната форма за печене, която предварително сте покрили с хартия. Изсипете вътре тестото и го разпределете равномерно.

Загрейте фурната предварително и печете на 170 градуса за около 30-40 минути. Както и при другите печива, всичко зависи от фурната, като преди да извадите, проверете с клечка за зъби дали банановият хляб е готов. Ако по нея няма тесто, то сте се справили отлично.

Хлябът се поднася с парченца банани, други сезонни плодове или пък топка от любимия ви сладолед. Изчезва за секунди от тавата!

Пробвайте рецептата, продуктите за която ще откриете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари