IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мариновани тиквички – как да ги приготвите?

6 август 2020 08 40

Хрупкави и вкусни, те са идеалното мезе

Pixabay

Тиквичката е един от зеленчуците, които обожаваме да консумираме през лятото. Най-често ги приготвяме пържени или на фурна, овкусени с чесън, копър. А в допълнение към тях някои похапват студено кисело мляко.

Ако ви се приядоха тиквички със сос, може бързо и лесно да си ги приготвите, но ако искате да съхраните зеленчука за зимата, то тогава трябва да ги сложите във фризера или пък да ги мариновате. Днешната ни рецепта е именно за второто.

Ето и необходимите продукти:

тиквички, Pixabay

Pixabay

– 3 кг тиквички;
– 6 с. л. захар;
– 12 скилидки чесън;
– 6 с. л. сол;
– 6 стръка пресен копър;
– 6 броя дафинов лист;
– 3 броя листа от хрян;
– 4 л вода.

Как да приготвите мариновани тиквички?

Измивате хубаво тиквичките и ги нарязвате на кръгчета, без да ги белите. Ако са по-големи, семената им се изрязват.

Слагате подходящ съд на котлона и кипвате водата със солта, захарта, подправките, като накрая добавяте оцета.

Взимате бурканите, които сте приготвили и на дъното на всеки поставяте по скилидка чесън, малко копър, хрян и дафинов лист. После нареждате кръгчетата тиквички плътно, но оставяте малко място за маринатата, с която ги заливате.

Бурканите се затварят хубаво и се стерилизират като врат за около 7-10 минути. После се изваждат и обръщат с капачките надолу.

Пробвайте рецептата ни, продуктите за която ще откриете ТУК.

тиквички, краставици,

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Не е посочено количество за оцета....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар