IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашен ванилов сладолед – как да го приготвите?

9 август 2020 10 30

Трябва ви есенция

Pixabay

Сладоледът е един от любимите десерти на малки и големи през лятото. Вкусен, ароматен и разхлаждащ, някои могат да го похапват всеки ден, особено на морето или край басейна. Има най-различни видове, но за някои ваниловият им напомня детството и малката сладкарничка, от която са го купували.

Ако искате да похапнете ванилов сладолед като от едно време, ви предлагаме да си го направите у дома – с днешната ни рецепта.

Ето и необходимите продукти:

– 2 ч. ч. бита сметана;
– 1 ч. ч. необезмаслено мляко;
– 2/3 ч. ч. захар;
– 1 ванилова пръчица;
– 1 ч. л. ванилова есенция.

сладолед Pixabay

Как да приготвите ванилов сладолед у дома?

В по-дълбока тенджерка смесвате млякото, сметаната и захарта. Оставяте я върху котлона на бавен огън, докато захарта се разтопи и се получи еднородна смес.

Малко преди да отдръпнете съда от котлона, настъргвате малко от ваниловата пръчица и добавяте есенцията. Изсипвате всичко в купа и покривате с найлоново фолио.

Ако имате машина за сладолед, след като сместа вече не е топла, я изстудявате според инструкциите. В случай, че не разполагате с такава, я изсипвате в подходяща кутийка и я оставяте във фризера, за да стегне за поне 2 часа. Изваждате непосредствено преди консумация.

По желание може да гарнирате сладоледа с плодове, стафиди или вафлички.

Пробвайте тази лесна рецепта за домашен ванилов сладолед, продуктите за която ще откриете ТУК.

ванилов сладолед

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари