Продукти:
1 бр. скумрия (херинга, пастърва)
1 суп. лъж олио (масло)
1 бр. лимон
1 изравнена суп. лъж. ситно нарязани маслини
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Добре почистената риба се посолява и разрязва на две половини надлъжно. Смесват се олиото, магданоза, нарязаните маслини, настърганата лимонова кора, сокът от лимон и смленият черен пипер.
Всяка половина риба се поставя върху фолиото и върху нея се изсипва част от сместта.
Половинките се увиват във фолиото и се пекат на умерена фурна 20 минути
Добре почистената риба се посоляваме и разрязваме надлъжно на две половини Смесваме олиото, магданоза, нарязаните маслини, настърганата лимонова кора, лимоновият сок и смленият черен пипер. Всяка половина поставяме върху фолио и въхху нея изсипваме от сместа. Увиваме половинките и печем на умерена фурна около 20 мин.Украсяваме с резенче лимон, стръкче магданоз и маслинки.