IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пудинг от сладки картофи по рецепта на Дженифър Гарнър

26 ноември 2025 08 30

Рецептата на актрисата е за Деня на благодарността, но е много подходяща и за Коледа

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дженифър Гарнър сподели своя оригинална рецепта в поредицата си Pretend Cooking Show в Instagram.

Това беше кулинарното предложение на актрисата за трапезата на Деня на благодарността, който е този четвъртък.

Рецепта за пудинг от сладки картофи обаче е много подходяща за всички зимни празници.

Гарнър е известна предимно с актьорската си работа, но напоследък демонстрира отличните си умения на готвачка, споделяйки рецепти и видеоклипове в профилите си в социалните медии.

През годините бившата съпруга на Бен Афлек е показвала всякакви ястия в социалните медии, споделяйки ги в своето Pretend Cooking Show – поредица от видеоклипове, в които тя неформално споделя рецепта и я приготвя докрай.

Гарнър има слабост към десертите, като един от най-добрите е пудингът от сладки картофи на баба ѝ, който тя сподели преди време в Instagram профила си. Във видеото актрисата разкрива, че първоначално е споделила рецептата с предаването Barefoot Contessa на Ина Гартен, едно от любимите ѝ кулинарни предавания.

istock пудинг

Снимка: iStock

„Баба слага две чаши и половина захар. Това е толкова много захар“, казва Гарнър във видеото, докато приготвя рецептата, облечена в черен топ. Тя е внимателна при дозирането на съставките и захарта, опитвайки част от тестото с кутрето си.

След това Гарнър поглежда към камерата, добавяйки останалата чаша захар.

След това тя изброява и продуктите за рецептата, които можете да видите по-долу.

Пудинг от сладки картофи

Съставки:

  • 4 средно големи червени сладки картофа
  • 3 чаши мляко
  • 2 ½ чаши захар
  • 3 с. л. масло или олио
  • Индийско орехче
  • Бахар
  • Канела
  • 3 разбити яйца
  • 1 пакетче миниатюрни маршмелоу

Инструкции:

  1. Обелете и нарежете сладките картофи на четвъртинки.
  2. Сварете, докато омекнат, и отцедете, след което намачкайте/разбийте с бъркалка.
  3. Добавете мляко, захар, масло и подправки на вкус.
  4. Разбийте 3 яйца и ги добавете.
  5. Изсипете пудинга в намазнена с масло тава за печене с размери 9x13.
  6. Печете на 180 градуса за около час, докато е почти готов.
  7. Включете фурната на грил. Разпределете маршмелоу отгоре и върнете обратно за около 2 минути, докато покафенеят.

Още предложения за празнични рецепти можете да видите, ако последвате Tialoto в Instagram и страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари