Необходими продукти:
3 средно големи бутчета
чиста сол, без добавки
натурален черен пипер
1 разполовен лимон
5-6 супени лъжици зехтин
½ кг пресни бейби картофки
2 стръка репички
1 стрък зелен лук
250 г. Пресни бейби морковчета
¼ чаша накълцан копър
Начин на приготвяне:
Нагрейте предварително фурната на 250 градуса. Изплакнете пилето и го подсушете. Овъргаляйте го в солта и пипера и го поставете с кожата нагоре върху хартия за печене. Изстискайте половин лимон върху пилето и залейте с 1 лъжица зехтин.
Повторете тази процедура и с трите бутчета и ги пъхнете във фурната.
Междувременно, нарежете картофките и репичките на 2, а стеблата пресен лук на 3. Натопете картофите, лука и морковчетата в купа с 2 лъжици зехтин и поръсете със сол и черен пипер.
Извадете бутчетата от фурната и изсипете зеленчуците около тях в тавата. След това пъхнете отново и продължете да печете, докато месото не стане златисто, а зеленчуците омекнат (още около 20 минути).
След това изстискайте втората половина от лимона върху месото и зеленчуците. Поръсете с копър и с още малко сол.