IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Една диетична и супер вкусна пролетна рецепта

5 май 2011 08 29

Крехко пиле с пролетни зеленчуци и зехтин

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

3 средно големи бутчета

чиста сол, без добавки

натурален черен пипер

1 разполовен лимон

5-6 супени лъжици зехтин

½ кг пресни бейби картофки

2 стръка репички

1 стрък зелен лук

250 г. Пресни бейби морковчета

¼ чаша накълцан копър

Начин на приготвяне:

Нагрейте предварително фурната на 250 градуса. Изплакнете пилето и го подсушете. Овъргаляйте го в солта и пипера и го поставете с кожата нагоре върху хартия за печене. Изстискайте половин лимон върху пилето и залейте с 1 лъжица зехтин.

Повторете тази процедура и с трите бутчета и ги пъхнете във фурната.

Междувременно, нарежете картофките и репичките на 2, а стеблата пресен лук на 3. Натопете картофите, лука и морковчетата в купа с 2 лъжици зехтин и поръсете със сол и черен пипер.

Извадете бутчетата от фурната и изсипете зеленчуците около тях в тавата. След това пъхнете отново и продължете да печете, докато месото не стане златисто, а зеленчуците омекнат (още около 20 минути).

След това изстискайте втората половина от лимона върху месото и зеленчуците. Поръсете с копър и с още малко сол.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари