IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Празнично. Печени агнешки котлети по средиземноморски

6 май 2011 06 00

Вкусно, бързо и много празнично

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

 

8 агнешки котлета

1 глава лук

2 червени чушки

400 г консервирани домати

1 скилидка чесън

3 супени лъжици ситно нарязан босилек

обезкостени и нарязани маслини

черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне:

Запечете котлетите в сух тиган от двете страни до златисто. Добавете ситно нарязания лук и бъркайте непрекъснато, докато стане прозрачен.

Добавете обелените и ситно нарязани домати, чушки , чесън и босилек. Гответе около 20 минути, докато месото стане готово.

Прибавете маслините, поръсете със сол и черен пипер и свалете от огъня.

Bon Appetit!

Рецептата е от книгата "Готвим за 30 минути" на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

tedence ( преди 13 години )
изглежда прекрасно! ама още ми държи влага от великденското агънце и сега ще пропусна:)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар