IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Лека и вкусна био-рецепта: шоколадов кейк с масло от нар

12 май 2011 06 58

Някои комбинации са повече от добри

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

500 г тъмен шоколад (70%)

350 г масло

70 г захар

10 яйца

1-2 ч.л. Натурално масло от нар (може да го намерите в специализираните магазини)

Начин на приготвяне:

Шоколадът, маслото и захарта се слагат заедно в съд на водна баня до разтопяването им.

След това яйцата с разбиват и се добавят към шоколадовата смес.

После се добавя и маслото и се бърка, до получаването на кремообразна смес.

Пече се 40 мин на 170 градуса по Целзий.

По желание може да се гарнира с крем или глазура.

Рецептата ни препоръчаха от Weleda.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

soraia ( преди 13 години )
Искам да попитам само едно нещо:Преди да се предложи някоя рецепта пробвана ли е,сигурна ли е?Защото четейки съставките излиза че трябва да печеме масло,шоколад и яйца добре смесени в продължение на доста време при висока температура/ около 170 градуса/.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Selecta ( преди 13 години )
Маслото с нар на Веледа, което се използва в дадената рецепта, се предлага по аптеките и био магазините. Основната му функция е козметична - масло за тяло с подхранващо и възстановяващо кожата действие. Тъй като е изцяло органично като състав, се използва без проблем и в готварството и придава чудесен завършек на шоколадовия кейк.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Beautiful_ ( преди 13 години )