IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

От Азия. Пролетни рулца от палачинки

15 май 2011 09 35

Любопитна и нестандарна рецепта за любителите на азиатската кухня

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За 4 порции:

за тестото:

120 г пълнозърнесто пшеничено брашно

60 г нишесте

сол

1 жълтък

4 с.л. олио за пържене

за пълнежа:

8 големи гъби шийтаке (намират се в големите хранителни магазини)

1 стрък праз

200 г соеви кълнове

6 с.л. светъл соев сос

1 белтък

олио за пържене

Начин на приготвяне:

В купа се разбърква гладко тесто от брашното, нишестето, щипка сол, 300 мл студена вода и жълтъка. Оставя се 20 минути.

Гъбите се почистват с влажна кърпа и се нарязват на ситно. Празът се нарязва на тънки кръгчета. Кълновете се измиват с цедка, отцеждат се и се нарязват на ситно.

В тиган с диаметър около 16 см се изпържват 4 тънки палачинки, всяка с по 1 с. л. олио. Пържат се на среден огън по около минута от едната страна, след което се обръщат и се пържат само няколко секунди. Палачинките се оставят да изстинат.

Нагорещява се 1 с. л. олио. Гъбите, празът и соевите кълнове се пържат около 2 мин. на много силен огън и при постоянно разбъркване. Сипва се соевият сос и се оставя да поври малко.

Плънката се разпределя върху палачинките. Краищата се оставят непокрити и се намазват с белтък. Палачинките се сгъват във формата на плик и краищата се притискат силно.

В дълбока тенжета или във фритюрник се загрява олио до около 170 градуса. Пролетните рулца се пържат 4 мин., докато станат светлокафяви. Отцеждат се върху кухненска хартия.

От книгата "Суши за модерни хора" на ИК Gourmet

Автор - снимка

КоментариКоментари