Необходими продукти
2-3 тиквички
2 моркова
5 зелени чушки
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
5-6 с.л. зехтин
1/2 ч.л. универсална зеленчукова подправка или бульон
сол и черен пипер на вкус
около 200 г пресни, домашно пържени картофки
магданоз
Начин на приготвяне
Тиквичките и морковите се нарязват на ивички, на чушките се махат дръжките, главите на лука и чесъна се нарязват на по-ситно, а зелената - на едро.
Тиквичките и морковите се мариноват със сол, черен пипер и зехтин и престояват така около половин час. След това, заедно с нарязаните на едро чушки, се слагат на нагретия сач, предварително намазан със зехтин.
Обръщат се няколко пъти, добаея се и лука. Като се позапекат, се добавят 200 мл вряла вода и подправките. Отгоре се нареждат пържените картофи.
След малко сача се отстранява от огъня, премества се на поставка и се поръсва с магданоз.
Рецептата е от книгата "Моята диабетична кухня" на ИК "Колхида"