IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Рецепти за чийзкейк

14 май 2012 15 00

...с бял шоколад, канела, мед...ммм...вкусно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако обичате този тип десерти, вижте нашите предложения, за да разнообразите менюто вкъщи с нещо вкусно и естетически красиво:

Сопапила чийзкейк

Топла и вкусна комбинация от канела и бадеми, мед...Ще направи така, че кухнята ви да ухае невероятно и няма да имате търпение да стане готов, за да го опитате. Този десерт е всъщност в традиционно мексикански стил и е доста необичаен за чийзкейк.

Снимка: allwomenstalk.com

Съставки:

2 пакетчета крема сирене, омекотено;

1 чаша захар;

2 пакета рула от тесто във формата на полумесец;

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;

1 чаена лъжичка смляна канела;

¾ чаша захар;

½ чаша масло, на стайна температура;

¼ чаша мед;

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 175° C. Сложете мазнина в тавата за печене. Разбийте крема сиренето, захарта и ваниловия екстракт в купа, докато се получи гладка смес.

Развийте рулата тесто и ги оформете във формата на правоъгълници. Поставете един от тях в тавата. Намажете със сместа с крема сирене, след това сложете останалата част от тестото отгоре. Върху него поставете смес от 3/4 чаша захар, канела и масло. Изпечете в предварително загрятата фурна, докато тестото набухне и стане златисто кафяво на цвят за около 30 минути. Извадете от фурната и залейте с меда. Изчакайте напълно да изстине преди да разрежете кейка на 12 квадрата.

Чийзкейк с бял шоколад и бренди

Снимка: allwomenstalk.com

Съставки

120 г бял шоколад;

3 пакета крема сирене;

¾ чаша захар;

¼ чаша брашно;

3 яйца;

1 ½ чаши пълномаслена сметана;

½ чаена лъжичка екстракт от ванилия;

2 чаши фино настърган бял шоколад;

0.06 л бренди;

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 150° C. Сложете фолио в тавата за печене. Сложете мазнина в тавата. Разбийте крема сиренето, захарта и брашното в купа, докато стане лека и пухкава смес. Разбивайте яйцата едно по едно.Разтопете 120 г бял шоколад. С миксер разбийте белия шоколад със сместа с крема сиренето на ниска скорост. Добавете ванилията и ½ чаша сметана. Добре смесете.

Налейте сместа в тавата.Сложете тавата на водна баня с топла вода. Печете на 150°C за 50-60 минути или докато центърът на чийзкейка се втърди. Охладете на стайна температура за 1 час. Сложете в хладилник, за да се стегне преди да го извадите от тавата.

За да направите соса с бял шоколад и бренди: Поставете 1 чаша сметана в тенджера и изчакайте да заври. Внимавайте да не изкипи. Изсипете горещата сметана върху 2 чаши фино настърган шоколад и разбъркайте с дървена лъжица докато се разтопи. Добавете брендито и продължете да бъркате докато стане хомогенна смес. Изсипете сместа върху замразения чийзкейк и сервирайте.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари