Ако обичате този тип десерти, вижте нашите предложения, за да разнообразите менюто вкъщи с нещо вкусно и естетически красиво:
Сопапила чийзкейк
Топла и вкусна комбинация от канела и бадеми, мед...Ще направи така, че кухнята ви да ухае невероятно и няма да имате търпение да стане готов, за да го опитате. Този десерт е всъщност в традиционно мексикански стил и е доста необичаен за чийзкейк.
Съставки:
2 пакетчета крема сирене, омекотено;
1 чаша захар;
2 пакета рула от тесто във формата на полумесец;
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;
1 чаена лъжичка смляна канела;
¾ чаша захар;
½ чаша масло, на стайна температура;
¼ чаша мед;
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 175° C. Сложете мазнина в тавата за печене. Разбийте крема сиренето, захарта и ваниловия екстракт в купа, докато се получи гладка смес.
Развийте рулата тесто и ги оформете във формата на правоъгълници. Поставете един от тях в тавата. Намажете със сместа с крема сирене, след това сложете останалата част от тестото отгоре. Върху него поставете смес от 3/4 чаша захар, канела и масло. Изпечете в предварително загрятата фурна, докато тестото набухне и стане златисто кафяво на цвят за около 30 минути. Извадете от фурната и залейте с меда. Изчакайте напълно да изстине преди да разрежете кейка на 12 квадрата.
Чийзкейк с бял шоколад и бренди
Съставки
120 г бял шоколад;
3 пакета крема сирене;
¾ чаша захар;
¼ чаша брашно;
3 яйца;
1 ½ чаши пълномаслена сметана;
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия;
2 чаши фино настърган бял шоколад;
0.06 л бренди;
Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната на 150° C. Сложете фолио в тавата за печене. Сложете мазнина в тавата. Разбийте крема сиренето, захарта и брашното в купа, докато стане лека и пухкава смес. Разбивайте яйцата едно по едно.Разтопете 120 г бял шоколад. С миксер разбийте белия шоколад със сместа с крема сиренето на ниска скорост. Добавете ванилията и ½ чаша сметана. Добре смесете.
Налейте сместа в тавата.Сложете тавата на водна баня с топла вода. Печете на 150°C за 50-60 минути или докато центърът на чийзкейка се втърди. Охладете на стайна температура за 1 час. Сложете в хладилник, за да се стегне преди да го извадите от тавата.
За да направите соса с бял шоколад и бренди: Поставете 1 чаша сметана в тенджера и изчакайте да заври. Внимавайте да не изкипи. Изсипете горещата сметана върху 2 чаши фино настърган шоколад и разбъркайте с дървена лъжица докато се разтопи. Добавете брендито и продължете да бъркате докато стане хомогенна смес. Изсипете сместа върху замразения чийзкейк и сервирайте.