IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Веган салата с ечемик

4 юни 2012 12 50

Вкусна и хранителна с всякакви зеленчуци

Снимка: http://www.ecorazzi.com

Снимка: http://www.ecorazzi.com

Това ястие е бързо, лесно, вкусно, хранително и евтино. В по-студено време може да се направи с боб, печени тиквички, къдраво зеле, изсушени на слънце домати, печени орехи, печен чесън и карамелизиран праз. Вариантите за импровизация са много.

Ето и нашето предложение:

1 чаша ечемик

1 тиквичка, нарязана на четвъртини

1 консерва нахут, измит

Чери домати

Палмови стъбла, нарязани

1 чаша бадеми нарязани на тънко (сурови или печени)

1 шепа магданоз, нарязан

2 скилидки чесън, обелени и накълцани

Сокът на 2 лимона

1 авокадо, нарязано на парчета

¼ чаша зехтин

1 чаена лъжичка лют червен пипер ( или на вкус)

Сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете ечемика в подсолена вода за 8-9 минути.

Снимка: http://www.ecorazzi.com

2. Докато се вари, започнете да нарязвате чесъна, магданоза и кориандъра.

3. Нарежете палмовите стъбла. Отворете консервата с нахут и изплакнете. Вземете една купа и в нея изсипете съставките: чесъна, магданоза, кориандъра и бадемите, палмовите стъбла, доматите, лимоновия сок, зехтина, лютия червен пипер и нахута.

Снимка: http://www.ecorazzi.com

4. Добавете тиквичката към врящата вода за 30 секунди. Изцедете тиквичката и ечемика в решето и оставете студента вода да тече върху тях за около минута. През лятото тази салата трябва да е възможно по-студена.

5. Сложете ечемика и тиквичката в купата и нежно разбъркайте всички съставки. Добавете сол и пипер на вкус и накрая изсипете парчетата авокадо. Да ви е вкусно!

Снимка: http://www.ecorazzi.com

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

Katinka ( преди 12 години )
j ( преди 12 години )