IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадови бисквити с топинг

8 юни 2012 06 30

Поредното шоколадово изкушение

Снимка: thepioneerwoman

Снимка: thepioneerwoman

Всички знаем, че с шоколада не трябва да се прекалява, но понякога просто не успяваме да му устоим. Ако и вие сте от тези, които при вида на нещо шоколадово забравят за калории и диети, най-добре разгледайте следващата рецепта. Определено е изкушаваща и определено си заслужава!

Необходими продукти:

-2 пакета масло

-1 чаена чаша пудра захар

-1 яйце

-2 супени лъжици екстракт от ванилия

-2 чаши брашно

-½ чаша како на прах

-¾ ч.л. сол шам фъстък – ситно смлян

-бадемови и шоколадови кори

-бонбони

Начин на приготвяне:

За бисквитите: Разтопете маслото и към него добавете пудрата захар. Към тях прибавете яйцето и ванилията. Сметстта разбъркайте добре, докато стане хомогенна. Прибавете брашното, какаото, солта и разбъркайте, докато сместта не се превърне в тесто. 

Снимка: thepioneerwoman

Снимка: thepioneerwoman

Оставете тестото за два часа в хладилника.

Загрейте фурната до 220 градуса. През това време разточете тестото и с помощта на правоъгълни формички го нарежете.

Снимка: thepioneerwoman

Снимка: thepioneerwoman

Поставете бисквитките в тава и печете между 7 и 9 минути, като внимавате да не ги прегорите. Големината и формата им няма да се промени.

Извадете бисквитките от фурната и ги оставете да се охладят напълно.

Разтопете бадемовите и шоколадовите кори в отделни купи в микровълновата печка.

Снимка: thepioneerwoman

Снимка: thepioneerwoman

Потопете първо едната половина на всяка бисквитка в бадемовата смес, а после и другата половина - в шоколадовата. Веднага след това поръсете бисквитките с бонбони и шам фъстък.

Снимка: thepioneerwoman

Снимка: thepioneerwoman

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари